Meervogels 31 JO19-2 – ZOB JO19-3 6 – 4 (2 – 1)

6 - 4

ZOB JO19-3

3e klasse 12

10 februari 2018 12:15

De eerste wedstrijd voor de Voorjaarscompetitie bracht ZOB naar Akersloot waar Meerboys 31 de tegenstander was. In deze wedstrijd kreeg ZOB de kans om het slechte gevoel van de wedstrijd een week eerder van zich af te spelen. Dat zou lukken, hoewel uiteindelijk de drie punten in Akersloot bleven.

De voortekenen waren niet best. Er ontbraken de nodige vaste krachten bij ZOB en dus ging Travis (de jongere broer van Kenly) als invaller mee naar de wedstrijd. Het zou een bijzondere debuutwedstrijd worden voor de jonge speler, die normaal zijn wedstrijden speelt bij JO15. Met een assist en doelpunt zou hij uiteindelijk de “man of the match” van ZOB worden.

De wedstrijd begon rommelig voor ZOB. De ploeg stond nog niet helemaal zoals zou moeten, en direct profiteerde de thuisploeg daarvan. Vanaf rechts werd de bal in de 3e minuut voorgezet en met een kopbal werd invaller keeper Xaver gepasseerd: 1 – 0. Vrij snel daarna had ZOB de zaken weer op orde en ging mee in de strijd. Het was een fase waarin Dion in 5e minuut een schot over zag gaan, in de 9e minuut schoot Dion net naast en in de 12e minuut stopte de keeper een inzet van Dion. De wedstrijd ging gelijk op en op basis van de kansen verdiende ZOB een gelijkmaker. Die viel in de 20e minuut dan ook. Vanaf rechts leverde Travis een piekfijne voorzet af die van dichtbij door Lorenzo werd binnengetikt: 1 – 1. Bij de thuisploeg speelden een aantal slimme spelers die heel erg sterk het tempo in de wedstrijd wisten te bepalen. En meteen drongen zij weer aan en dat leverde in de 27e minuut alweer de voorsprong op voor de thuisploeg. Een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied viel binnen voor 2 – 1. Er volgde daarna een wedstrijd waar beide ploegen zich in evenwicht waren en die niet veel kansen tot de rust meer opleverde. De thuisploeg ging met een 2 – 1 voorsprong rusten.

Er volgde een hele spectaculaire tweede helft. ZOB kwam uitstekend uit de startblokken en kwam snel op gelijke hoogte. In de 47e minuut soleerde Moos op de van hem bekende wijze vanaf eigen helft. Hij passeerde enkele tegenstanders wist zich alleen voor de keeper te spelen. Heel beheerst tikte hij 2 – 2 binnen.  Hij was het startsein voor een waar doelpuntenfestijn in de tweede helft. Lang kon ZOB niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de goal van Moos scoorde Meervogels alweer 3 -  2. De bal werd na een voorzet van dichtbij bij de linkerpaal binnengetikt: 3 – 2. ZOB liet daarna zien over een enorme wilskracht te beschikken. Een minuut later stond het alweer gelijk. Met een fraai afstandsschot scoorde Lorenzo in 50e minuut 3 -3. We noteerden 3 doelpunten in 5 minuten! De wedstrijd ging heel gelijk op, maar langzamerhand begon door een aantal blessuregevallen ZOB op zijn tanden te lopen. Allereerst moest Liam geblesseerd afhaken. Max die geblesseerd was uitgevallen, ging op halve kracht, maar met 200% karakter terug in het veld om de plaats van Liam in te nemen. In de 65e minuut ging de schiettent weer open. Helaas voor ZOB nam de thuisploeg weer de leiding. Een afstandsschot dat via paal naar paal ging, hobbelde over de achterlijn en stond het 4 – 3 voor Meervogels. Typerend was het dat nog geen minuut later de stand alweer gelijk was. Travis schoot van dichtbij op doel en zijn schoot werd door een verdediger verlengt en verdween in het lege doel: 4 – 4. Nog geen twee minuten later leek er een wonder te geschieden toen ZOB voor het eerst in de wedstrijd de leiding dacht te nemen. Ryan scoorde, maar op aangeven van de grensrechter werd het aanvankelijk goedgekeurde doelpunt toch afgekeurd vanwege buitenspel. In de 74e minuut leek Yannick alsnog voor een voorsprong te zorgen. Helaas werd zijn schot van de lijn naast getikt door een van de verdedigers van Meervogels. Daarna sloeg het noodlot toch toe voor ZOB. In de 76e minuut nam Meervogels weer een voorsprong. Opnieuw werd er met een afstandsschot gescoord: 5 – 4. Maar net als ZOB weer aan wilde zetten, en opnieuw gaan jagen op een gelijkmaker, liep Moos een spierblessure op en moest het veld verlaten. Omdat er geen wissels meer waren, moest ZOB met nog maar 10 spelers op zoek naar een punt. In de 84e minuut kwam er ook nog een kans die helaas niet door Lorenzo werd verzilverd. Als laatste redmiddel ging  ZOB één-op-één in de verdediging spelen en ging Tim mee in de spits spelen. Uiteraard liet ZOB daardoor veel ruimte voor de tegenaanval, en Meervogels profiteerde daarvan in de 85e minuut door opnieuw van afstand te scoren. De wedstrijd eindigde in een 6 – 4 overwinning voor Meervogels.

Ondanks het verlies kan ZOB met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd tegen Meervogels. Hoewel de ploeg veel jongens moest missen, ZOB speelde geheel vanuit eigen kracht en wist het de thuisploeg heel moeilijk te maken. Met wat meer geluk had een punt er zeker ingezeten. Volgende wedstrijd is thuis tegen het sterke Kwadijk. Hopelijk zijn er dan weer wat meer jongens fit en dan ook weer van de partij. Dat het maar weer zo’n leuke wedstrijd mag worden.