3 - 9

Castricum FC JO14-1

Hoofdklasse 3.1

10 februari 2018 8:45

De eerste  wedstrijd na de winterstop staat op het programma. Door het winterkampioenschap zijn ‘we’ doorgestoten tot de hoofdklasse. Met een grote uitdaging voor de in de tweede seizoenshelft staat Castricum FC te wachten. Damon en de jongens zijn er klaar voor. Merlijn en Senne zijn er niet bij vandaag. Wessel (O13-1) is vroeg opgestaan om onze jongens te helpen.

Na het fluitsignaal van de ervaren scheids lijkt ZOB af te tasten en voorzichtig uit de startblokken te gaan. Dat zorgt voor werk in de achterhoede. Kimi en Ynze gaan er hard in, maar Castricum vindt ruimte. Eenvoudig loopt de spits van Castricum tot aan de 16 en schiet binnen enkele minuten de 0-1. Het tweede doelpunt laat niet lang op zich wachten door een afvallende bal bij een soortgelijke situatie. Net iets te laat bij de duels en iets te voorzichtig. Castricum drukt binnen 5 minuten door en van afstand is de derde een feit.

Alle zeilen worden bijgezet. Merijn gaat mee in de verdediging en Wim loopt de benen uit zijn lijf om de voorhoede te ontwrichten. Ynze gaat als een stoomtrein en loopt elke aanval keurig dicht. ZOB krijgt overzicht en lijkt aan voetballen toe te komen. De middenvelders kunnen aangespeeld worden en de eerste kansen ontstaan. Timo wordt bereikt en gaat op de keeper af. Met een scherp schot gaat het eerste doelpunt erin in de hoofdklasse. 1-3. En de wedstrijd draait verder. ZOB gaat elkaar vinden en Jason gaat ouderwets over rechts en zet voor. Julian is meegekomen en schiet de bal handig binnen; 2-3.

Na 25 minuten ziet Wim Timo diep gaan en twijfelt niet. Een verre pass komt bij onze rappe spits en in één keer schiet hij op doel, maar de keeper heeft de bal klem. Een nieuwe opbouw via Wessel, die zijn mannetje staat, komt bij Ynze. Op snelheid brengt hij de bal bij Jason. Met een mooie voorzet weet Timo wel raad en schiet de gelijkmaker binnen; 3-3! Rust.

De rust is voorbij en ZOB speelt goed. De gelijke stand is meer dan verdiend en het koudwatervrees-gevoel is weg. Castricum voelt dat ook en lijkt geïrriteerd. Een vrije trap op een meter of dertig van het doel van Castricum zou de wedstrijd helemaal keren, maar dat lukt niet. Rens en Jayden blijven lekker fel op de bal in en de duels. Dani gaat er ook lekker stevig in, maar Castricum wil niet verliezen en forceert een corner. De bal rolt uit de 16 en het schot is raak.. 3-4. Het is pech.

Nog geen minuut later krijgt Castricum opnieuw ruimte en de bal rolt irritant langzaam langs Joost; 3-5. Dan is de veerkracht weg bij ZOB en lijkt het verlangen naar het eindsignaal zichtbaar. In korte tijd verandert deze stand nog in 3-9, wat echt een vertekend beeld is van de wedstrijd.

De weerbaarheid na de 0-3 achterstand was sterk. De overtuiging na de rust ook. De laatste fase van de wedstrijd is leerzaam. Het totaal geeft aan dat de hoofdklasse andere koek is. Volledige scherpte van begin tot eind, geen steekje laten vallen en de tegenstanders zijn gebrand om te winnen. Op naar volgende week mannen, op zoek naar punten!