ZOB JO19-3 – Kwadijk JO19-1 1 – 9 (1 – 4)

1 - 9

Kwadijk JO19-1

3e klasse 12

17 februari 2018 16:00

De eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie tegen Meervogels van een week eerder liet een leuke wedstrijd zien waarin ZOB gelijkwaardig was met de tegenstander in veel fases van de wedstrijd. In de tweede wedstrijd werd thuis Kwadijk ontvangen en deze wedstrijd zou een heel ander beeld geven. Het zou wel eens zo kunnen zijn dat de kracht van Kwadijk illustratief is voor de ontzettend zware Voorjaarscompetitie waarin ZOB terecht is gekomen. Tel daarbij op dat ZOB weer veel afwezigen kende, en een aantal spelers die wel meespeelden verre van fit waren. Gelukkig was net als een week eerder “jonkie”  Travis wel aanwezig om ZOB te versterken. Het werd een moeilijke wedstrijd voor ZOB.

Vanaf de aftrap begon ZOB brutaal en leek zich niets aan te willen trekken van de reputatie van de tegenstander, die eerder al voor de winterstop kampioen was geworden. Er werd goed gecombineerd en al in de 1e minuut kon Liam een voorzichtig afstandsschot afleveren. In de 4e minuut belandde een corner op het hoofd van Xaver, maar zijn kopstoot kon gepakt worden door de keeper van Kwadijk. Snel daarna begon Kwadijk toch beter in de wedstrijd te komen en al vrij snel nam het de leiding. In de 9e minuut redde Boaz nog prima, maar de rebound werd voor 0 – 1 binnengetikt. In de 14e minuut kreeg Kwadijk een vrije schop op een meter of 25 van het doel van ZOB. Hier bleek hoe nadelig de laaghangende zon voor ZOB was. De bal belandde net onder lat en betekende 0 – 2. Boaz moest vol tegen zon kijken en dat maakte dat hij de bal pas laat kon zien. Gesteund door de 0 – 2 voorsprong domineerde Kwadijk de wedstrijd. In de 28e minuut liep Kwadijk uit naar 0 – 3 en leek de wedstrijd definitief gespeeld. Leuk voor de wedstrijd was dat ZOB zich toch enigszins herpakte en goede fase kende richting het einde van de 1e helft. Van 4-4-2 werd omgeschakeld naar 4-3-3- en de durf werd ook beloond. In de 39e minuut schoot Moos een vrije trap het strafschopgebied van Kwadijk binnen. Ryan kwam net niet tot scoren, maar de rebound was een prooi voor Joris en bracht ZOB weer enigszins in de wedstrijd: 1 – 3. Na de aansluitingstreffer ging ZOB op jacht naar meer en Kwadijk had even tijd nodig om zich te herstellen. Jammer was het dat op slag van rust een diagonaal schot vanaf de rechterzijlijn zo het doel van ZOB inwaaide en Kwadijk toch met 1 – 4 voorsprong de rust in ging.

In de rust alle koppen bij elkaar om toch met een goed gevoel de 2e helft te beginnen. Niets te verliezen en door een goede 2e helft neer te zetten kon er wellicht toch nog iets van een goed gevoel aan de wedstrijd overgehouden worden. Echter ondanks alle goede wil bleek de 2e helft een martelgang voor ZOB. Het team deed zijn best, maar de tegenstander was gewoonweg veel te sterk. Van beide ploegen kunnen je je afvragen of ze in de juiste competitie zijn ingedeeld. Kwadijk is veel te sterk, en ZOB voor het eerste jaar O19 komt veel fysiek tekort. De 2e helft was eenzijdig. ZOB stelde veel werklust tegenover het kwalitatieve overwicht van Kwadijk. Het leverde Kwadijk in de 47e, de 52e, de 65e, de 70e en 72e minuut nog een doelpunt op. De eindstand werd 1 – 9 en daar viel niets op af te dingen. Het eindsignaal van scheidsrechter Gerard Wegman werd uiteindelijk met opluchting aangehoord.

Het is te hopen dat ZOB snel weer met een completere en fittere ploeg kan gaan spelen. Ook dan zal het heel moeilijk zijn om een rol van betekenis te gaan spelen in de Voorjaarscompetitie. ZOB is gewoonweg in een veel te sterke competitie terecht gekomen. Echter, van dit soort wedstrijden kun je uiteindelijk wel veel leren en word je hopelijk zelf toch weer sterker.

Op 10 maart een nieuwe poging, uit tegen Fortuna Wormerveer.