1 - 1

Kolping Boys JO14-1

Hoofdklasse 3.1

10 maart 2018 8:45

Jim zit met een gebroken vinger op de bank om zijn team te supporten. Ook Merlijn is geblesseerd, maar er zijn geen vervangers opgeroepen voor de wedstrijd tegen de Alkmaarders. Ook fanatieke trainer Damon hersteld van een blessure in de schouder. Met een professionele scheidsrechter op veld B gaat de wedstrijd uit de startblokken. Rens en Kimi beginnen op de bank.

Het begin ziet er goed uit. Geen angst voor de nummer twee in de competitie. Er is druk van ZOB op Kolping Boys. Net dat stapje extra om ‘iets’ te forceren. Zo ook Merijn, die zijn voet nog net tegen de bal zet en via de verdediger een corner veroorzaakt. De corner wordt weggewerkt en de counter van Kolping Boys resulteert in een afstandsschot dat net over gaat doordat Joost zijn doel goed klein maakt.

Julian bouwt op en geeft een mooie dieptepass op Timo, die direct strak doorspeelt op Jason. De verdedigers van Kolping Boys herpakken zich en grijpen goed in. Maar ook in onze verdediging staat het goed. Dani en Max slaan een aanval af. Een vervolg is een schot van afstand waar Wim met het hoofd de bal weet te keren. Ynze werkt weg.

Kolping Boys kent een slordige fase en Jason profiteert daarvan. Het schot gaat net naast. Het gaat heen en weer en nu is het weer druk in de 16 van ZOB. Er wordt geroepen om hands, maar de wedstrijd mag doorgaan. Door de ophef is even de scherpte weg en verdwijnt de bal in het net; 0-1.

Het is een domper op het goede spel en de inzet van de jongens. Maar ze gaan door en creëren opnieuw kansen. Slechts een paar minuten later ziet Julian ruimte en schiet heerlijk over de keeper in het doel; 1-1! En dan op zoek naar de tweede voor rust. Maar weer onrust in de 16. Deze keer wordt de bal weggewerkt door Senne. Jason krijgt de bal mee en mag van afstand nog proberen, maar dan is het rust.

Max op de bank en Kimi erin. Ook Rens staat in het veld en de tweede helft start met aanvallen. Maar na vijf minuten kan alweer gewisseld worden, want het gaat helaas niet met de knie van een zwaar balende Kimi. Uiteraard blijft Kolping Boys voetballen en zoeken naar ruimte. Jayden staat goed opgesteld en voetbalt geconcentreerd. Hij verovert de bal en via Max gaat de bal naar Timo. Met twee verdedigers laten ze hem niet schieten. Rens is fanatiek in de verdediging, maar schakelt ook makkelijk door in de opbouw. Met een overtuigende actie brengt hij de bal naar de 16 op Timo, die zwaar wordt verdedigd.

Wim en Ynze lossen met hun snelheid veel op in de verdediging. Ook zij moeten diep gaan. Richting het einde van de wedstrijd komen iets meer kansen, maar Joost keept sterk en weet een hard afstandsschot te keren. Senne werkt hard en verovert zelf de bal bij de tegenstander. Met een geplaatst schot zet hij Jason nogmaals in stelling, maar het schot mist kracht. Op elke positie van het veld is vermoeidheid zichtbaar en dan fluit de faire scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, waardoor het eerste punt in de Hoofdklasse is vastgelegd.

Knap werk mannen! Punten halen in de Hoofdklasse zou niet eenvoudig worden, maar hier wordt er één binnengehaald van de nummer twee. Hoofdingrediënten waren inzet en teamspirit. Zeer duidelijk zichtbaar. Volgende week naar Egmond waar we de Zeevogels op gaan zoeken!