Fortuna Wormerveer JO19-3 – ZOB JO19-3 0 – 1 (0 – 1)

0 - 1

ZOB JO19-3

3e klasse 12

10 maart 2018 16:15

De wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer zou in heel veel opzichten een bijzondere wedstrijd worden. Het verhaal van de wedstrijd zou worden geschreven door Wouter. Hij werd de held van de wedstrijd door het scoren van de winnende treffer, maar moest met een gebroken arm voortijdig het veld verlaten.

Na twee moeilijke wedstrijden die volgden op de vervelend verlopen wedstrijd tegen Reiger Boys, hadden twee weken vakantie voor het nodige herstel kunnen zorgen voor ZOB. De nodige blessuregevallen kregen de tijd om te herstellen en ook keerden Wouter en Goof terug na een gedwongen afwezigheid van twee wedstrijden. Helaas waren de vaste krachten Stefan en Joris niet aanwezig om de ploeg weer in complete samenstelling te kunnen laten beginnen.

Tegenstander Fortuna had drie punten uit twee wedstrijden en leek op voorhand als thuisploeg de favoriet voor de overwinning. Maar er stond een heel ander ZOB op het veld dan de gehavende ploeg van de afgelopen weken. ZOB startte sterk wist de thuisploeg meteen goed vast te zetten. Prima combinaties van de kant van ZOB en met de minuut steeg duidelijk het zelfvertrouwen. In de 10e minuut was het eerste gevaar toen Liam uit een vrije trap van Wouter naast kopte. Het overwicht van ZOB werd in 17e minuut omgezet in een voorsprong. Na een goede aanval zette Kenly met een prachtige steekpass Wouter vrij en even fraai rondde Wouter doeltreffend af voor de verdiende 0 – 1 voorsprong. Na de voorsprong ging ZOB verder waar het gebleven was en in de deze fase moest Fortuna het antwoord schuldig blijven. Gedurende de eerste helft bleef het overwicht bij ZOB en dat resulteerde in mogelijkheden voor Guido, Wouter, Yannick en Xaver. Xaver speelde deze wedstrijd heel sterk en vulde zijn positie als linksback in als een soort kruising tussen de gedrevenheid van Giorgio Chiellini en de aanvalsdrift van Jordi Alba. Regelmatig ondersteunde hij de aanval vanaf de linkerkant. Maar het hele team speelde met dezelfde onverzettelijkheid. En dat was nodig omdat logischerwijs de thuisploeg steeds meer energie in de wedstrijd zou leggen om zich terug te knokken in de wedstrijd. Er was nog een goede kans voor rust aan de zijde van ZOB voor Liam die uit een vrije schop naast kopte. Fortuna was kort voor rust nog dreigend voor het doel van ZOB. Maar achterin speelde keeper Boaz ijzersterk en stond de verdediging onder leiding van een eveneens ijzersterk spelende Max, die de afwezige Stefan meer dan voortreffelijk verving. De rust werd bereikt met een mooie 0 – 1 voorsprong.

Het beloofde een spannende tweede helft te worden en dat werd het ook. Fortuna knokte zich steeds meer in de wedstrijd en ZOB moest alle zeilen bijzetten om de kleine voorsprong te verdedigen. Fortuna kreeg de betere kansen: na een goede kans (net naast)in de 14e minuut moest Boaz in de 17e minuut een goede redding verrichten om ZOB op voorsprong te houden. Daarna diende zich een allesbeslissend tweede kwart van de tweede helft aan, waar een aantal bepalende momenten van de wedstrijd zouden plaatsvinden. Allereerst besloot de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter over te nemen in een situatie waar Liam van eigen helft (toch wel volgens iedereen) alleen om de keeper afgestuurd werd en op weg leek naar de beslissende 0 – 2 voorsprong. Een beslissing die de thuisploeg in de wedstrijd hield. Het tweede bepalend moment was het dramatische uitvallen van Wouter. Hij had er veel voor gedaan om weer na twee wedstrijden afwezigheid op het veld te kunnen staan, en hij scoorde meteen ook de 0 – 1. Helaas kwam hij ongelukkig ten viel en brak zijn linker onderarm. Einde seizoen! Hiermee werd Wouter ongewild de grootste pechvogel van dit seizoen. Wat ZOB restte was de drie punten over de streep te trekken om het rotgevoel van het uitvallen van Wouter weg te spoelen.

Er volgde een spannende slotfase met kansen aan beide kanten. Liam was tweemaal dichtbij en in de 83e minuut kreeg Fortuna zijn beste kans van de wedstrijd, maar alleen voor Boaz werd de bal vrij gehaast naast geschoten. Dat de scheidsrechter maar liefst 6 minuten extra liet doorvoetballen gaf alleen maar meer glans aan de overwinning die ZOB uiteindelijk haalde. Uitgeteld maar trots ploften jongens van ZOB na afloop van een turbulente wedstrijd in de kleedkamer op de bank. In het geval van Liam was de schade twee losse tijden een dikke kaak. Symbolisch voor de onverzettelijkheid van ZOB in deze wedstrijd!

De jongens van ZOB kunnen trots zijn op de eerste overwinning in de Voorjaarscompetitie. Na twee vervelende nederlagen liet ZOB zien over veel veerkracht te beschikken en ze lieten een onverzettelijkheid zien vergelijkbaar met die van Juventus eerder in de week in de Champions League. Met deze inzet, en bovenal ook het goede spel in deze wedstrijd, lijkt de Voorjaarscompetitie toch wel weer kleur te gaan krijgen voor ZOB. Volgende tegenstander is Blauw Wit.