4 - 2

ZOB JO19-3

3e klasse 12

24 maart 2018 14:00

Net als  ZOB had IVV voorafgaand aan de onderlinge wedstrijd drie punten uit drie wedstrijden gehaald. De verwachting was dat beide teams niet veel voor elkaar onder zouden gaan doen. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Al met al zou het van de kant van ZOB er deze wedstrijd niet helemaal uitkomen. Zeker aan het begin van de wedstrijd ontbrak het ZOB aan scherpte. Na een redelijke eerste paar minuten zakte ZOB in het eerste deel van de wedstrijd steeds verder weg. Makkelijk balverlies en niet scherp verdedigen maakte dat IVV het initiatief nam en in de eerste helft ook niet meer zou weggeven. In de 8e minuut zou ZOB gewaarschuwd moeten zijn toen een doelpunt van de thuisploeg nog werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na nog een gevaarlijke kopbal van IVV die over ging, viel de onvermijdelijke openingstreffer van IVV in de 14e minuut. De eerste helft zou daarna verre van spectaculair verlopen. IVV bleef sterker en ZOB begon maar langzaam weer wat beter in de wedstrijd te komen, zonder dat ze daarbij heel gevaarlijk konden worden. Ook de thuisploeg werd niet heel gevaarlijk en in de 38e minuut redde Boaz goed en behoedde ZOB voor een nog grotere achterstand. De rust werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

Het kon bijna niet anders of de tweede helft zou een beter ZOB laten zien dan in de eerste helft.  Dat zou ook gebeuren en het leverde een veel leukere tweede helft op. Al meteen wist ZOB wat druk te leggen op IVV. De keeper moest redding brengen op een inzet na een vrije trap van Ryan. In de 52e minuut ging een van de verdedigers van IVV in de fout en verspeelde de bal aan Dion. Nadat hij de bal veroverd had ging Dion op volle snelheid op de keeper van IVV af en rondde beheerst af: 1 – 1. De wedstrijd kreeg eindelijk een positieve wending voor ZOB. De thuisploeg ging vrij snel op zoek naar een hernieuwde voorsprong, maar het vond opnieuw Boaz op de weg die redding bracht voor ZOB. Toch hield ZOB het verzet van niet lang vol want in de 56e minuut kwam IVV op 2 – 1. Maar nu was het weer de beurt aan ZOB om weer op karakter terug te komen in de wedstrijd. In de 60e minuut kwam een pass via Moos voor de voeten van Goof die in twee instanties de bal achter de keeper van IVV schoot en de ploegen opnieuw in evenwicht bracht: 2 – 2. Twee keer wist ZOB een achterstand goed te maken en het geloof in een goed resultaat was weer helemaal terug. IVV ging voor de derde maal in de wedstrijd op zoek naar een voorsprong. En die vonden ze in de 68e minuut toen een aftandschot over Boaz heen het doel in vloog: 3 – 2. Daarna leek het er toch op dat ZOB niet meer bij machte was om het IVV nog lastig te maken. Fysiek was IVV een maatje te groot en de wil om te winnen was bij de thuisploeg duidelijk aanwezig. ZOB bleef het voetballend proberen, maar de betere kansen waren voor IVV. In de 75e minuut kwam de genadeklap voor ZOB. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied werd de bal voorgegeven en van dichtbij binnengetikt: 4 – 2. Daarmee was het verzet van ZOB gebroken en wist IVV de drie punten binnen te halen. Ondanks een slotoffensief van ZOB bleef IVV makkelijk op de been. De drie punten bleven in Landsmeer.

Helaas bracht ZOB in de wedstrijd tegen IVV niet zijn beste spel. In de zware Voorjaarscompetitie moet ZOB opboksen tegen fysiek sterke ploegen als IVV en ZOB moet in goede doen om een goed resultaat te halen. Tegen Fortuna Wormerveer liet ZOB recentelijk zien dat ze daartoe zeker in staat zijn. Over twee weken wacht de zware uitwedstrijd tegen SDOB. Aan ZOB om te laten zien dat ze best een rol van betekenis de Voorjaarscompetitie kunnen spelen.