4 - 5

ZOB JO19-3

3e klasse 12

12 mei 2018 10:15

Met nog vier wedstrijden te gaan in de Voorjaarscompetitie stond ZOB op de laatste plaats. Toch begon ZOB aan de uitwedstrijd tegen HBOK met het idee dat er alle reden was om toch nog naar boven te kijken op de ranglijst. De verschillen met de ploegen die boven ZOB staan is klein en bij een overwinning zou een eerste stap omhoog zijn gezet. Tegenstander HBOK begon de wedstrijd met 4 punten meer en een wedstrijd meer gespeeld dan ZOB.

Het goede gevoel was vooral gebaseerd op de uitstekende 2ehelft tegen het sterke Blauw Wit van een week eerder. In deze 2ehelft liet ZOB zien dat het wel degelijk in staat was om de tegenstanders in de sterke Voorjaarscompetitie de baas te zijn. Het leverde jammer genoeg dus een week eerder geen punten op, maar tegen HBOK was de overtuiging aanwezig dat winnen mogelijk was. En overtuiging dat was wat ZOB wilde uitstralen in deze wedstrijd. En dat lukte ook. In de eerste tien minuten van de wedstrijd was ZOB de betere ploeg en wist HBOK terug te dringen. Er waren echter nog geen grote kansen, een afstandsschot van Liam was het enige wapenfeit uit de beginfase. In de 12eminuut was er de eerste grote kans voor HBOK. Boaz stopte een schot en dat werd in de rebound naast geschoten. De redding van Boaz was een voorbode voor een fantastische wedstrijd die de keeper van ZOB zou gaan spelen. In de 14eminuut werd de wedstrijd opengebroken. Een prima pass van Joris, een andere grote uitblinker in deze wedstrijd, belandde bij Lorenzo. Deze kwam vrij voor de keeper en net als een week eerder scoorde hij de belangrijke openingstreffer: 0 – 1. Daarna ging ZOB door en zette HBOK met de rug tegen de muur. In de 20eminuut leek ZOB de wedstrijd al te beslissen. Joris snelde vanaf links langs zijn tegenstander en zette uitstekend voor. Helaas kon Dion zijn voet er net niet helemaal goed tegenaan zetten en zo tikte hij de bal van dichtbij helaas net naast. Daarna waren er wat kleinere kansen voor Ryan en Goof, maar de score werd niet uitgebreid. In de 28eminuut belandde een bal bovenop de lat bij Boaz, nadat een vrije schop voor HBOK hoog het strafschopgebied werd ingebracht. Daarna brak er een spannende fase aan waar binnen 1 minuut Joris alleen voor de keeper van HBOK kwam te staan, maar deze redde goed en nog in dezelfde minuut zette Joris Goof helemaal vrij, maar hij schoot net voorlangs. In de 30eminuut had Boaz zijn “finest moment”. Er was helemaal niets mis met een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Boaz zweefde in “Jan van Beveren” stijl naar de bovenhoek en voorkwam de gelijkmaker van HBOK. Het was wel de voorbode voor de minste fase van ZOB in de wedstrijd. Het werd rommeliger en ZOB liet HBOK meer en meer in de wedstrijd komen. De rust was weg in het spel en de bijna onvermijdelijke gelijkmaker viel in de 36eminuut. Een klutsbal in het strafschopgebied van ZOB verdween via een van de verdedigers achter de nu kansloze Boaz. Het rustsignaal kwam voor ZOB als geroepen. Want in de periode tussen de gelijkmaker en het rustsignaal was ZOB helaas de controle over de wedstrijd kwijtgeraakt.

In de rust werden de koppen weer bij elkaar gestoken en in de 2ehelft moest snel weer op zoek worden gegaan naar de overtuiging in het spel zoals die in het eerste halfuur van de wedstrijd wel aanwezig was geweest. In de 48eminuut werd de goede start van ZOB na rust meteen uitbetaald. Net als een week eerder scoorde ook nu Moos de tweede treffer van ZOB kort na rust. Moos ging een een-twee aan met Lorenzo en met een schitterend steekpassje zette Lorenzo daarna Moos helemaal vrij voor de keeper van HBOK. Moos rondde heel rustig af en stond ZOB weer voor: 1 – 2. Helaas kon ZOB niet lang genieten van de voorsprong. Want nog geen minuut later stond het alweer 2 – 2. Het werd een hele spectaculaire 2ehelft en de gelijkmaker van HBOK toonde aan dat ZOB zich geen enkel moment van verslapping kon veroorloven. ZOB bleef de betere ploeg en in de 55eminuut brak de ongrijpbare Joris door en kwam alleen voor de keeper van HBOK. In zijn ooghoek zag hij Goof vrij staan, maar door de twijfel kon de keeper van HBOK ingrijpen. Goed ingrijpen deed de keeper van HBOK ook in de 61eminuut. Uit een hoekschop werd de bal voorgegeven en Joris kinkte de bal goed in de hoek. Maar de keeper van HBOK redde met een schitterende reflex en voorkwam een zeker lijkend doelpunt. Maar een minuut later in de 62eminuut kwam ZOB toch weer op voorsprong. Uitverdedigen van HBOK mislukte en op eigen helft kwam de bal in het bezit van Kenly. Met een van hem bekende dribbel speelde hij zich schitterend vrij en de weg naar het doel van HBOK kwam open te liggen. Zelfs de goed spelende keeper van HBOK moest het antwoord schuldig blijven op het bekeken schot van Kenly: 2 – 3. ZOB bleef domineren en ging op weg naar nog een doelpunt dat de wedstrijd mogelijk op slot zou doen. In de 73eminuut kreeg uitblinker Joris waar hij recht op had, een doelpunt. Na een hoekschop belandde de bal even buiten het strafschopgebied bij Max en deze zag op links Joris vrij staan. Met een bekeken schot in de bovenhoek scoorde Joris 2 – 4. Nog geen minuut later was het bijna weer raak voor Joris, maar dit keer ging de bal net naast. Ondanks het overwicht van ZOB toonde HBOK in de 75eminuut weer veerkracht en kwam terug tot 3 – 4. Maar vier minuten later trok ZOB opnieuw de wedstrijd naar zich toe. Een hoekschop van Goof belandde op het hoofd van de hoog opspringende Liam en diens kopbal knalde als een granaat schitterend in de rechterbovenhoek van de keeper: 3 – 5. In de fase erna waren er nog kansen voor Moos, Liam en Xaver.  De overwinning leek niet in gevaar te komen in de laatste fase. Toch verliepen de laatste minuten van de wedstrijd weer wat rommelig en 3 minuten in blessuretijd scoorde de thuisploeg toch nog een keer. Via een aanval vanaf links werd de bal voorgegeven en van dichtbij binnengekopt: 4 – 5. Maar na de aftrap volgde gelijk het eindsignaal en behaalde ZOB zijn tweede overwinning in de Voorjaarscompetitie.

In een spectaculaire wedstrijd behaalde ZOB een verdiende overwinning en liet verliet daardoor de hatelijke laatste plaats. In de volgende wedstrijd thuis tegen WSV krijgt ZOB alle kans om de goede lijn door te trekken. ZOB kan eindelijk weer omhoogkijken!