Datum

7 april 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

In de uitwedstrijd tegen SDOB trof ZOB een van koplopers van de Voorjaarscompetitie. Op voorhand was het een zware wedstrijd en moest ZOB sowieso diepgaan om de tegenstander goed partij te kunnen bieden. ZOB zou deze wedstrijd zijn huid zeker duur verkopen.

Zeker ik het eerste kwartier van de eerste helft zat ZOB goed in de wedstrijd. Het overwicht lag duidelijk bij de thuisploeg, maar ZOB wist in een verdedigende 4-4-2 opstelling de linies aardig gesloten te houden. SDOB moest het vooral van afstand proberen en daarin slaagde het niet om het Boaz echt lastig te maken. Nadeel van de verdedigende tactiek was dat ZOB zelf ook tot weinig kansen of mogelijkheden kwam. Helaas moest ZOB nog voor toch de eerste tegentreffer incasseren. In de 23eminuut werd vanuit de verdediging van SDOB de bal met een verre trap naar voren uitverdedigd. De bal belandde bij een van de spelers van SDOB die vanaf de rand van het strafschopgebied naar binnen sneed en de bal knap binnenschoot: 1 – 0. SDOB kreeg door de treffer een boost en wilde meteen de wedstrijd beslissen. In de 26eminuut wisten ze met een snelle aanval de stand dan ook op 2 – 0 te brengen. Tot de rust bleef het beeld dat van een sterker SDOB en een verdedigend ZOB. Ondanks wat kleine mogelijkheden van SDOB haalde ZOB de rust zonder verdere kleerscheuren.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd door het team beslist dat er met een aanvallendere 4-3-3- tactiek in de tweede helft gespeeld zou gaan worden. Het betekende dat iedereen nog scherper moest spelen omdat er meer ruimte zou moeten worden weggegeven. Maar het belangrijkste was dat ZOB ook aanvallend in de wedstrijd mee wilde gaan doen. En meteen was dit duidelijk zichtbaar op het veld. Al snel in de tweede helft (47eminuut) kreeg ZOB een vrije schop te nemen. Yannick lepelde bal mooi in het strafschopgebied en helaas kon Lorenzo niet het beslissende tikje geven. Nog geen minuut later redde Boaz ZOB weer, door oog-in-oog met een van de aanvallers van ZOB de koelste te blijven. ZOB bleef jagen op een treffer en in 51eminuut gaf Lorenzo een mooie pass op Goof en die zag zijn schot gestopt worden door de keeper van SDOB. In de 54eminuut schoot Joris net naast en bleef ZOB met lege handen staan. Daarna kon het helaas wat minder vaak voor het doel van SDOB verschijnen en werd de thuisploeg weer sterker. Toch waren er nog twee kansen voor Liam te noteren, maar kort daarna (60minuut) viel alsnog de 3 – 0 voor SDOB. Net als voor rust viel drie minuten later de volgende treffer van SDOB. Vanaf rechts werd een voorzet gegeven die van dichtbij werd binnengekopt: 4 – 0. Kort daarop was er nog een kleine kans voor Joris en even later voor Dion. In de 81eminuut wist Dion namelijk vanaf rechts met zijn snelheid alleen voor de keeper van SDOB te komen, helaas stopte deze de bal heel knap. Hierdoor kreeg ZOB helaas niet zijn verdiende treffer. De eindstand bleef 4 – 0 voor SDOB.

ZOB kan ondanks de nederlaag terugkijken op een knappe wedstrijd tegen SDOB. Enige tijd geleden was ZOB bijvoorbeeld nog volslagen kansloos tegen een van de andere koplopers Kwadijk. Hoewel SDOB in alle opzichten de betere ploeg was, wist ZOB toch met een maximale inzet een acceptabel resultaat neer te zetten. Op basis van het getoonde lef had ZOB in de tweede helft gewoon een eretreffer verdiend.

Komende wedstrijd ontvangt ZOB thuis een oude bekende: Volendam.