Hercules Zaandam JO19-3 – ZOB JO19-3 2 – 3 (1 – 2)

2 - 3

ZOB JO19-3

3e klasse 12

26 mei 2018 14:30

Dat het een heet middagje zou gaan worden, dat stond voor de aftrap van de wedstrijd al vast. De zon scheen volop en de wedstrijd moest onder zomerse temperatuur gespeeld worden. In de laatste wedstrijd van het seizoen stond er voor beide teams alleen nog maar de eer op het spel. Het zou vooral een speciale wedstrijd worden omdat het de laatste competitiewedstrijd voor ZOB JO19-3 zou worden van de sterkhouders Guido, Goof en Dion.

ZOB moest vanwege examenperikelen maar liefst 4 spelers missen. Moos, Lorenzo, Ryan en Wouter konden niet aanwezig zijn. Maar zoals al eerder dit seizoen werd ZOB JO19-3 meer dan voortreffelijk geholpen door enkele jongens van JO15. Travis, Nicky en Collin speelden weer moeiteloos mee met hun oudere clubgenoten.

Het werd een ontzettend spannende wedstrijd waar al heel snel in de wedstrijd van alles gebeurde. Al in de 2eminuut nam ZOB brutaal de leiding. Kenly soleerde prachtig op de rechterflank en bracht de bal voor in het strafschopgebied van Hercules. Op de rand van het strafschopgebied wist Joris de afvallende de bal mooi onder controle te krijgen, en heel beheerst schoot hij 0 – 1 binnen. Een enorme opsteker voor ZOB en het was meteen een boost voor het zelfvertrouwen. Toch kon ZOB maar kort van de voorsprong genieten. Al in de 4eminuut kreeg Hercules een corner. De bal kwam hoog voor en werd van dichtbij binnengekopt: 1 – 1. In woord en gebaar maakten de spelers van Hercules duidelijk dat ze door wilden drukken en de wedstrijd naar zich toetrekken. Maar het was typerend voor ZOB dat Hercules daar totaal niet in slaagde. ZOB bleef goed overend en was voetballend beter dan de thuisploeg. Dat Hercules er niet in slaagde om ZOB de wil op te leggen werd ook wel zichtbaar in de houding van de spelers van Hercules. De duels werden fel ingegaan en de thuisploeg wilde duidelijk het voordeel gaan halen uit het feit dat ze fysiek sterker waren dan de spelers van ZOB. In de 14eminuut was Boaz weer op zijn post te vinden. Opnieuw speelde de keeper van ZOB een puike wedstrijd. Nadat Boaz het gevaarlijke schot stopte werd de bal nog overgeschoten. Het werd tijd dat ZOB het goede veldspel ging omzetten in kansen. Nadat de eerste wissels waren toegepast kwamen alle drie de jonkies van ZOB in het veld. Al heel snel in de 17eminuut was een van hen meteen gevaarlijk. Op rechts was er een prima actie van Goof en met een goede pass wist hij Travis in scoringspositie te brengen, maar helaas hield de keeper van Hercules Travis door middel van een uitstekende redding van het scoren af. De eerste helft vorderde met een sterker ZOB, en met een thuisploeg die af en toe er wel gevaarlijk uitkwam. Hier moet ook de scheidsrechter positief genoemd worden. De irritatie in het spel van de thuisploeg nam steeds meer de overhand, maar de scheidsrechter wist uitstekend steeds de gemoederen tot bedaren te brengen. In de 36eminuut van de wedstrijd kantelde deze in het voordeel van ZOB. ZOB kreeg op ongeveer 30 meter een vrije trap. Liam slingerde de bal hoog het strafschopgebied in. Een van de verdedigers van Hercules kreeg wel zijn hoofd tegen de bal, maar tot afgrijzen van de thuisploeg draaide de bal het eigen doel in: 1 – 2. Hoewel wat gelukkig tot stand gekomen, de voorsprong van ZOB was verdiend te noemen. De voorsprong werd mee de rust in genomen.

De tweede helft startte fantastisch voor ZOB. Wederom in 2eminuut, maar nu in de tweede helft, scoorde ZOB. Kenly dribbelde prachtig vanaf rechts het strafschopgebied in en gaf de bal schitterend voor, en daar stond Dion klaar om de bal binnen te tikken: 1 – 3. Het leek erop dat ZOB al heel snel in de tweede helft de wedstrijd beslist had. In de fase daarna bleef ZOB sterker en kreeg diverse mooie kansen. Helaas verzuimde het om nog meer afstand te nemen. In de 55eminuut ging een vrije trap van Liam net over. Een minuut later kwam Dion alleen voor de keeper van Hercules, maar deze wist een doelpunt te voorkomen. Kort daarna begon Hercules zich enigszins te herpakken en leverde het wat schoten van afstand af. In de 61eminuut knalde Xaver een vrije trap vanaf links richting de bovenhoek van het doel van Hercules, maar de keeper van Hercules tikte de bal net over het doel heen. Daarna diende zich de moeilijkste periode voor ZOB aan in de tweede helft. In de 64eminuut kreeg Hercules een vrije trap aan de linkerkant van ZOB. De bal belandde richting de tweede paal en daar kreeg een speler van Hercules slim een voet tegen de bal en stond het plots 2 – 3. Hercules rook weer kansen en in deze fase kreeg ZOB het moeilijk. De thuisploeg gooide er veel strijd in en in de 67eminuut leek het erop alsof Hercules op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap belandde in het strafschopgebied en de bal werd binnengeschoten. Maar met een geweldige reflex tikte Boaz de bal net onder de lat vandaan en hield hij daarmee zijn ploeg op de been. Kort daarna kwam het signaal van de scheidsrechter voor de ingelaste drinkpauze als geroepen. ZOB pakte even de rust en kwam daarna weer een stuk beter in de wedstrijd. De controle over de wedstrijd was terug en Hercules kon aanvallend nog maar weinig creëren. In de laatste fase van de wedstrijd had ZOB daarentegen nog volop kansen voor een vierde treffer. Joris zag een schot net naast gaan. In de 78eminuut kwam Travis alleen voor de keeper en hij leek de bal in tweede instantie binnen te schieten. Helaas ontging het de scheidsrechter dat de al liggende keeper Travis bij de benen vasthield en ZOB kreeg niet de strafschop waar het recht op had. In 80eminuut kopte Liam net naast, en de laatste kans van de wedstrijd was in de 86eminuut voor Yannick. Hij zag zijn inzet met zijn linkerbeen nog net van de lijn gehaald worden. ZOB won de wedstrijd uiteindelijk met 2 – 3.

Met de overwinning op Hercules Zaandam nam ZOB in stijl afscheid van de Voorjaarscompetitie. De negende plaats viel misschien wat tegen, maar ZOB kende toch wel bijzonder pech in een aantal wedstrijden. Het was tevens een mooie afscheidswedstrijd voor Goof, Guido en Dion. Na een hele lange tijd bij de ploeg te hebben gespeeld zijn zij vanaf volgend seizoen er niet meer bij. Jammer, maar heel veel dank voor deze jongens hoe zij zich de afgelopen jaren voor de ploeg hebben ingezet.

Het was weer een mooi seizoen. Dank aan de vaste supporters die er altijd bij waren om de jongens te steunen. Anneke voor de prachtige foto’s die zij het hele seizoen gemaakt heeft. Scheidsrechters Gerard en Fred en natuurlijk onze vaste grensrechter Eric, die onder alle weersomstandigheden weer op het veld stonden. Maar natuurlijk als laatste een woord van dank aan Boaz, Stefan, Tim, Max, Xaver, Guido, Lorenzo, Moos, Liam, Kenly, Wouter, Ryan, Dion, Goof, Yannick en Joris voor weer een heel mooi seizoen.