ZOB JO19-3 – RKAV Volendam JO19-3 1 – 7 (1 – 2)

1 - 7

Volendam (rkav) JO19-3

3e klasse 12

18 april 2018 19:30

De wedstrijd tussen ZOB tegen Volendam was typerend voor de veel te zware indeling van ZOB JO19-3 in de Voorjaarscompetitie. In de Najaarscompetitie waren ze nog dicht bij het kampioenschap, pas op de laatste speeldag ging dat kampioenschap maar net aan de neus voorbij. Na de winterstop is ZOB JO19-3 ingedeeld in de poule waar voor de winterstop ZOB JO19-2 nog speelde. En dat is natuurlijk een hele lastige opgave voor de jongens van ZOB JO19-3.

Tegen Volendam wist ZOB nog best lang mee te doen in de wedstrijd. Tot in de tweede helft, bij een achterstand van 1 – 2, leek ZOB best een goed resultaat tegen Volendam te kunnen halen. Hoewel Volendam een middenmoter in de stand is, het is zeker een goede ploeg die net even wat beter verzorgd voetbal liet zien dan ZOB. Zeker de voorhoede van Volendam was zeer gevaarlijk en hield de verdediging van ZOB constant bezig.

ZOB moest in deze wedstrijd ook in een gewijzigde opstelling spelen. Er was hulp van Bart en de twee jonkies Travis en Nicky van JO15-2. Zowel Travis en Nicky leverden een indrukwekkende prestatie door zich in een wedstrijd in veel hogere leeftijdscategorie zich moeiteloos staande te houden. Het leek erop alsof ze al heel lang meedoen bij JO19.

In de wedstrijd ging het eerste kwartier redelijk gelijk op, maar wel met Volendam als de veel gevaarlijkere ploeg. ZOB moest alle zeilen bijzetten en kon daarom maar moeilijk zelf aanvallend van betekenis zijn. Tegen een sterk en zeer scherp spelende voorhoede als die van Volendam moet je 90 minuten geconcentreerd zijn, en kun je je geen enkel moment van onoplettendheid permitteren. ZOB had zo’n moment en in de 10eminuut nam Volendam een voorsprong van 0 – 1. Het sierde ZOB dat na deze tegenslag zij zich herpakten en beter in de wedstrijd kwamen. De net ingevallen Travis gaf meteen zijn visitekaartje af door zich vrij en onbevangen meteen met de aanval te bemoeien. Het leverde hem in de 17eminuut de bal op en met een schitterende soloactie kwam hij alleen voor de keeper van Volendam en scoorde beheerst 1 – 1. Een prachtige actie van Travis die meteen de wedstrijd weer nieuw leven inblies voor ZOB. Er volgde een periode waarin ZOB en Volendam aan elkaar gewaagd waren en waar ZOB probeerde steeds meer druk op Volendam te zetten. Helaas wist Volendam in de 31eminuut opnieuw de leiding te nemen. Een bal werd vanaf rechts voor het doel gegeven en van dichtbij binnengetikt: 1 – 2. Tot de rust redde Boaz nog een keer fraai en wist Bart bij een counter de bal net niet langs de keeper van Volendam te krijgen en zo ging een kans om te scoren voor hem verloren.

De rust werd bereikt met een stand waar nog perspectief in zat voor ZOB in de tweede helft. Vol goede moed ging ZOB meteen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Al meteen in de 1eminuut na rust bereikte Kenly met een slimme pass Joris, maar die kreeg de bal niet langs de keeper van Volendam en was een goede kans op de gelijkmaker voorbijgegaan. Het leek wel of Volendam meteen wakker was, want nog geen minuut later moest Boaz zijn ploeg alweer redden en deed dat uitstekend. Helaas zou het verloop van de tweede helft aantonen dat Volendam toch een maatje te groot voor ZOB was. Want ondanks kleine kansjes voor Ryan en Yannick scoorde Volendam in de 52eminuut 1 – 3 en het zou blijken dat het verzet van ZOB daarmee over was. Volendam wist steeds meer vrijuit te combineren en de ruimte tussen de linies van ZOB te vinden. In de 68e, 79e, 83een 89eminuut liep Volendam uit naar een 1 – 7 voorsprong. Een keiharde uitslag voor ZOB die ondanks alle goede bedoelingen veel te kort kwam tegen Volendam. Het eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter Michael Pinkus voelde dan ook als een opluchting.

Tegen Volendam werd ZOB keihard geconfronteerd met het feit dat ze in een te zware competitie spelen. ZOB moet top zijn om tegenstanders als Volendam goed partij te geven. Hoewel ZOB dat met perioden ook deed, als geheel was de ploeg toch te kwetsbaar doordat er toch te veel spelers o.a. vanwege blessures nog niet op hun eigen niveau kunnen spelen. Komende zaterdag wacht alweer ZCFC. Gezien de stand een tegenstander waar ZOB de mogelijkheid krijgt om de nare smaak van de wedstrijd tegen Volendam van zich af te spelen.