ZOB JO19-3 – WSV 1930 JO19-3 0 – 6 (0 – 3)

0 - 6

WSV 1930 JO19-3

3e klasse 12

19 mei 2018 16:00

ZOB begon de wedstrijd in de wetenschap dat tegenstander WSV slechts 1 punt meer had in de stand, en dus leek er op voorhand een mooie gelegenheid voor ZOB om opnieuw een overwinning te boeken in de Voorjaarscompetitie. Helaas zou de wedstrijd op een teleurstelling uitdraaien. Reden was vooral dat de tegenstander die op papier gelijkwaardig bleek, in de praktijk toch in een dusdanige sterke samenstelling verscheen, dat ZOB een kansloze wedstrijd speelde.

Hoewel ZOB het vanaf het begin moeilijk had, ze hielden een groot deel van de eerste helft goed stand en bleven lang hoop houden op een mogelijk goed resultaat. In de 10eminuut kreeg ZOB een eerste serieuze waarschuwing, maar het doelpunt van WSV werd vanwege buitenspel afgekeurd. De druk van WSV bleef onverminderd groot en het was aan Boaz te danken dat ZOB de nul wist te houden. De keeper van ZOB is al weken in topvorm en nu had hij ook drie uitstekende reddingen voordat WSV het eerste doelpunt maakte. In de 32eminuut redde Boaz opnieuw, maar de rebound werd de bal in de korte hoek binnen getikt en zo namen de gasten de onvermijdelijke 0 -1 voorsprong. Het verzet van ZOB was gebroken en nog geen minuut later stond het al 0 – 2 voor WSV. Het was jammer dat juist in de laatste 5 minuten voor rust, in een periode waarin ZOB iets sterker werd en de eerste kansjes kreeg, WSV 0 -3 in de 43eminuut 0 – 3 wist te scoren. Kort daarvoor ging een vrije schop van Ryan net over en schoot Joris net voorlangs nadat hij een mooi steekpassje had gehad van Yannick. ZOB ging rusten met een 0 – 3 achterstand.

ZOB verscheen de tweede helft met heel veel goede bedoelingen weer op het veld. Het scenario tegen Blauw Wit zat nog vers in het geheugen. In die wedstrijd wist ZOB na een 1 – 4 achterstand uiteindelijk tot 3 – 4 terug te komen. Maar na 1 minuut in de tweede helft konden alle goede bedoelingen alweer de prullenbak in. Na een afgeslagen aanval van ZOB counterden de gasten heel makkelijk naar 0 – 4 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Toch verdiende ZOB uiteindelijk een compliment omdat er in de tweede helft een team stond dat veel meer in de wedstrijd zat dan voor rust. Omgeschakeld naar 4-4-2 wist ZOB veel vaker voor het doel van WSV te verschijnen en was WSV veel minder vaak voor het doel van ZOB te vinden. Toch was er veel dat ook in de tweede helft hetzelfde bleef. WSV bleef de veel betere ploeg en was er weer heel sterke Boaz in het doel van ZOB te bewonderen. In de tweede helft waren er ook een aantal kansen voor ZOB: Ryan, Moos, Dion, Lorenzo en Yannick waren dicht bij een doelpunt. Een doelpunt dat ondanks het krachtsverschil dik verdiend zou zijn geweest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een kansloze 0 – 6 nederlaag voor ZOB. De 0 – 5 en 0 – 6 vielen nog in de 66een 71eminuut van de wedstrijd.

Uiteindelijk is het een uiterst teleurstellende middag voor ZOB geworden. De cijfers waren zeer hard. Na de fraaie zege van een week eerder had ZOB zich ingesteld op een leuke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Deze verwachting was terecht op basis van de stand en van de uitslagen van WSV eerder in deze competitie. Dat WSV met andere spelers dan normaal speelde werd door WSV ook achteraf niet ontkend. Maar het voelt wel als een vorm van competitievervalsing dat ZOB uitgerekend tegen een soort all-star team van WSV kwam te spelen. Hopelijk zullen de laatste twee wedstrijden van het seizoen wat leuker voor ZOB gaan verlopen, met gelijkwaardigere tegenstanders.