Mick Hurks (kopbal)
87'

2e klasse A

13 oktober 2018 14:30

ZOB heeft thuis tegen Arsenal uit Amsterdam een teleurstellende 1-2 nederlaag geleden. Had de ploeg van trainer Mohad Zaoudi in de eerste helft nog wel een licht overwicht, na een tweede gele kaart van een ZOB verdediger had de ploeg het moeilijk en kon het de 1-0 voorsprong niet vasthouden en werd er met 1-2 verloren.

ZOB startte zeer voortvarend, al in de 5e minuut combineerden Dave Ninteman en Colin Coenderman door de verdediging van Arsenal, en laatstgenoemde werd in het strafschopgebied vanachteren neergehaald en kon de scheidsrechter niks anders doen dan een strafschop te geven. Spits Kevin Grent stuurt de doelman van Arsenal naar de verkeerde hoek en scoort beheerst de 1-0. Beide ploegen waren in de eerste twintig minuten slordig in de opbouw, en werd er veel onnodig balverlies geleden en was er weinig gevaar voor beide doelen. In de 23e minuut speelde ZOB even met 10 man omdat rechterverdediger Marko Pals verzorgd moest worden aan een hoofdwond. In de 34e minuut was er de eerste gele kaart voor een middenvelder van Arsenal die daar voor al meerdere overtredingen had begaan. In de 42e minuut komt ZOB gevaarlijk door en kan de doelman van Arsenal een afstandsschot van Dennis Pals maar net tot corner verwerken. 1 Minuut later krijgt een ZOB verdediger zijn tweede gele kaart en moet ZOB vlak voor de rust met 10 man verder.

In de beginfase van de tweede helft drukt Arsenal de 10 man van ZOB in de verdediging zonder echt gevaarlijk voor het doel van Bjorn Huisman te verschijnen. In de 57e minuut komt Arsenal op gelijke hoogte. Een verdediger van ZOB maakt onnodig en wat ongelukkig hands in het strafschopgebied en ook nu geeft de goed leidende scheidsrechter een strafschop. Deze wordt beheerst door Melvin Holwijn ingeschoten. ZOB zit geen moment in de wedstrijd, en komt in de 67e minuut op achterstand. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de geheel vrijstaande Mick Hurks bij de 2e paal ingekopt. Trainer Mohad Zaoudi brengt in de slotfase Mike v Koert nog in als extra spits en krijgt een middenvelder van Arsenal zijn 2e gele kaart, alleen is de tijd te kort voor ZOB om hier nog van te kunnen profiteren. In blessuretijd gaat Jerrold v d Eeckhout goed door aan de linkerkant, zijn voorzet wordt door Mike v Koert maar net naast gekopt. Een teleurstellende nederlaag voor ZOB, dat zich weer zal moeten herpakken om zaterdag de punten mee te nemen uit Zandvoort.

Scoreverloop:   5e  min  1-0 Kevin Grent (pen.)

57e min 1-1 Melvin Holwijn (pen.)

67e min 1-2 Mick Hurks