Datum

15 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Tegen het voor ZOB vaak lastige AMVJ, heeft de ploeg thuis een overtuigende en verdiende 5-2 overwinning behaald. De ploeg heeft de hele wedstrijd de overhand gehad, en door eigen slordigheid en concentratieverlies kon AMVJ nog twee keer tegenscoren.

Al vroeg in de wedstrijd komt ZOB op voorsprong. De behendige Dennis Jansen draait in het strafschopgebied goed weg bij zijn tegenstander, is niet zelfzuchtig en legt de bal af op de geheel vrijstaande Dave Ninteman die de keeper van AMVJ kansloos laat. De vroege treffer geeft ZOB het nodige vertrouwen en drukt AMVJ terug in de verdediging. In de 18e minuut komt AMVJ voor het eerst gevaarlijk door, vanaf de linkerkant komt spits Lucas Hofstra vrij voor keeper Bjorn Huisman, maar deze weet de inzet met de voet tot corner te verwerken. Tegen de koude wind in zet ZOB met snelle en fraaie combinaties AMVJ onder druk. In de 35e minuut gaat Nigel Schaasberg goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door spits Kevin Grent terug gekopt op de inkomende Dave Ninteman, maar zijn inzet gaat maar net naast het doel van AMVJ. Een minuut later krijgt AMVJ een vrije trap op de rand van de zestienmeter, de inzet van Tycho Spanjer wordt fraai door doelman Bjorn Huisman gepakt.

In de 38e minuut wordt Dennis Jansen neergelegd op de rand van de zestienmeter. De vrije trap wordt hard en laag langs de muur geschoten door Dennis Pals, de keeper van AMVJ laat de bal los en de attente Kevin Grent scoort de 2-0. Deze treffer was de 150e treffer in de loopbaan van de veel scorende spits. Het eerste doelpunt maakte Kevin op 7 Oktober 2007 in de wedstrijd Flevo tegen Twisk, en de 150e nu tegen AMVJ, een indrukwekkend aantal doelpunten voor de spits.

Ook in de tweede helft blijft ZOB de bovenliggende partij, al is de eerste kans nu voor AMVJ. Vanaf de linkerkant komt de spits in scoringspositie, maar zijn inzet gaat over het doel. In de 64e minuut komt een verre uittrap van doelman Bjorn Huisman bij Kevin Grent, die fraai bij zijn tegenstander wegdraait en de bal aflegt op de inkomende Nigel Schaasberg die hard en hoog de 3-0 binnen werkt en is de wedstrijd gespeeld. Met deze ruime voorsprong wordt ZOB wat slordig en kan AMVJ vanuit een scrimmage in het zestienmetergebied van ZOB tegenscoren Via Lucas Hofstra. In de 71e en 72e minuut wordt er door beide ploegen gescoord. Eerst draait Dave Ninteman goed weg bij zijn tegenstander, legt de bal breed op de inkomende Dennis Pals die met een harde schuiver de keeper van AMVJ kansloos laat. Een minuut later wordt een vrije trap van Jeroen Halsema hard en hoog achter doelman Bjorn Huisman gewerkt. In de 77e minuut komt ZOB op 5-2. Een snelle combinatie tussen spits Kevin Grent en de ijverige en sterk spelende Nigel Schaasberg wordt door laatstgenoemde hard in het AMVJ doel geschoten. Door de stand ontstaat er in de slotfase wat irritatie bij AMVJ, de keeper geeft wat te veel commentaar op de leiding en kan in de 81e minuut met rood vertrekken.

Een dik verdiende overwinning voor ZOB, dat door dit resultaat en de overwinning van 4-5 van Monnickendam bij asv Arsenal op Eén punt blijft van de koploper, en staan de andere concurrenten in de stand nu op een achterstand van 6 punten. De sterk spelende Nigel Schaasberg werd gekozen tot man off the match, en kon de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk op de Koemarkt in Purmerend in ontvangst nemen.

Scoreverloop:   6e  min  Dave Ninteman             1-0

38e min Kevin Grent                  2-0

64e min Nigel Schaasberg         3-0

67e min AMVJ                          3-1

71e min Dennis Pals                  4-1

72e min AMVJ                          4-2

77e min Nigel Schaasberg         5-2