90'

2e klasse A

13 april 2019 14:30

Veel rook en sfeer voor aanvang van de derby

In de derby tegen koploper Monnickendam telde voor ZOB alleen de winst, bij elk ander resultaat kon Monnickendam of gelijk blijven of op zeven punten komen. Vooral in de eerste helft was ZOB duidelijk de betere ploeg en ging uitstekend van start, veel duels werden gewonnen en Monnickendam werd in de verdediging gedrukt. De tweede helft was wat meer in evenwicht, maar de betere kansen waren duidelijk voor ZOB en was er sprake van een overtuigende overwinning op de koploper.

ZOB gevaarlijk in strafschopgebied Monnickendam

Al in de eerste vijftien minuten had ZOB al op voorsprong moeten komen. Na 5 minuten komt een inzet van middenvelder Dave Ninteman op de paal,  en Nigel Schaasberg ziet zijn inzet ook op de paal belanden, en Dennis Jansen schiet van de eigen helft de bal over doelman Luc Boontje maar net naast het doel. Een kopbal van Dave Ninteman kan maar net door verdediger Jesse Braspenning van de lijn gehaald worden. De verdediging van Monnickendam heeft duidelijk moeite met de bewegelijke ZOB voorwaartsen en een doelpunt kan dan ook niet uitblijven. In de 19e minuut soleert uitblinker Dennis Jansen door de Monnickendam defensie en past op Colin Coenderman die met een bekeken bal doelman Luc Boontje kansloos laat. ZOB blijft duidelijk de bovenliggende partij, en Monnickendam wordt in de verdediging gedrukt. In de 32e minuut is het opnieuw Colin Coenderman die op aangeven van Dennis Pals op snelheid zijn tegenstander passeert, en beheerst de 2-0 scoort. Vlak na de tweede goal komt een afstandsschot van Dave Ninteman op de paal, een minuut later weet  dezelfde speler wel de goede richting te vinden en met een fraai afstandsschot de 3-0 scoort. In de blessuretijd van de eerste helft doet Monnickendam wat terug, een voorzet wordt door Tom Pruim bij de tweede paal achter doelman Bjorn Huisman gekopt.

Doelman Luc Boontje kansloos op inzet van Colin Coenderman

De tweede helft mag dan wat meer in evenwicht zijn, de betere kansen zijn voor ZOB. In de 70
e
minuut stuurt Wouter v Os met een fraaie diepte pas Dennis Jansen de diepte in en de bewegelijke middenvelder kan ongehinderd de 4-1 binnenschieten. Vier minuten later is het opnieuw raak, deze keer zet Dennis Pals met een bekeken pas Dennis Jansen alleen voor de keeper die opnieuw kansloos is op de inzet van de middenvelder. In de slotfase komt Monnickendam nog tot scoren, de bal wordt tegen de arm van een verdediger van ZOB geschoten, en de toegekende strafschop wordt door Tom Pruim achter doelman  Bjorn Huisman geschoten. In blessuretijd scoort de ingevallen super-sub Jerry Scholten op aangeven van Dennis Jansen nog de zesde treffer. Een ruime overwinning op de koploper waar niets op viel af te dingen, en met nog vier wedstrijden te gaan is de spanning weer volledig terug in de strijd om het kampioenschap. Dennis Jansen werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Jerry Scholten scoort de 6-2