Kevin Grent (schot)
65'

2e klasse A

9 maart 2019 14:30

In de thuiswedstrijd tegen Zandvoort heeft ZOB verzuimd om in te lopen op koploper Monnickendam, dat thuis ook niet verder kwam dan een 2-2 gelijk tegen Buitenveldert. In de eerste speelde ZOB tegen de wind in, en had duidelijk nadeel van de harde storm en hagel die over het veld joeg. Zandvoort was dan ook de betere ploeg in de eerste helft, en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Het was aan het uitstekende keeperswerk van Bjorn Huisman te danken dat het in de eerste helft bij die 0-1 bleef. In de tweede helft was de wind een stuk minder en scheen het zonnetje en werd ZOB duidelijk de bovenliggende partij, maar net als Zandvoort in de eerste helft miste ZOB te veel kansen om de wedstrijd in winst om te zetten. Gezien de kansen en mogelijkheden van beide ploegen was het gelijke spel toch wel een terechte uitslag.

Het eerste gevaar van Zandvoort kwam al in de 2e minuut, uit een snelle aanval komt Rico van den Burg in kansrijke positie,  maar zijn inzet kan door keeper Bjorn Huisman maar net tot corner verwerkt worde. In de 9e minuut gaat spits Kevin Grent goed door, hij speelt Dennis Jansen aan die alleen voor keeper Daan Kerkman komt, maar deze weet zijn inzet met de voet te keren, de terugspringende bal komt voor de voeten Van spits Kevin Grent, maar ook die ziet zijn inzet gestopt worden door de Zandvoort doelman. In de eerste helft was dit de enige kans die ZOB zou krijgen. In de 12e minuut komt ZOB gezien het spelbeeld terecht op een 0-1 achterstand. Een voorzet komt ongelukkig op de arm van een ZOB verdediger, en wordt de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. Jesse de Haan profiteert van dit buitenkansje en schiet de bal feilloos binnen achter de kansloze Bjorn Huisman.

Bij ZOB loopt het niet echt tegen de straffe wind in, en gaat er constant dreiging uit van de voorhoede van Zandvoort. In de 31e minuut wordt vanaf de linkerkant een afstandsschot van Jesse de Haan knap gepakt door keeper Bjorn Huisman.   In de slotfase van de eerste helft kan de doelman van ZOB  een schot van Rifai Oliver maar net over de lat werken. De tweede helft is de storm wat gaan liggen en is ZOB nu duidelijk de betere ploeg. In de 51e minuut gaat Dave Ninteman alleen op keeper Daan Kerkman af, hij speelt af op de geheel vrijstaande Kevin Grent die gemakkelijk de 1-1 binnen kan werken. De scheidsrechter wijst naar de middenstip voor een doelpunt, maar tot ieders verbazing keurt hij de treffer op advies van de assistent-scheidsrechter van Zandvoort af wegens buitenspel. In de 55e minuut gaat ZOB verdedigend in de fout, maar weet Bjorn Huisman de inzet van Jesse de Haan tot corner te verwerken.

In de 64e minuut komt ZOB gezien het wedstrijdbeeld terecht op gelijke hoogte. De ingevallen Dennis Pals stuurt met een bekeken pas Dennis Jansen de diepte in, deze omspeelt doelman Daan Kerkman, hij legt af op Kevin Grent die de gelijkmaker binnen werkt. In de 68e minuut verdedigd ZOB slordig uit, de bal komt in kansrijke positie bij Nigel Berg maar deze schiet de bal over het doel van ZOB. Een minuut later komt spits Kevin Grent gevaarlijk door, maar zijn inzet gaat via het been van Zandvoort verdediger Jurjen Mans over het doel. In de 76e minuut komt Dennis Pals alleen voor keeper Daan Kerkman, maar deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. Vlak na deze actie gaat Dennis Jansen goed door langs de verdediging van Zandvoort, hij speelt spits Kevin Grent aan die vanuit kansrijke positie de bal hard over het Zandvoort doel schiet. Vlak voor tijd wordt een verre uittrap van doelman Bjorn Huisman met het hoofd doorgekopt door Kevin Grent op de inkomende Colin Coenderman, maar deze ziet zijn inzet gestopt worden door doelman Daan Kerkman.

Gezien de verhoudingen in het veld van de eerste en tweede helft is het gelijke spel een terechte uitslag, en weet ZOB niet te profiteren van het gelijke spel van Monnickendam tegen Buitenveldert. Centrale verdediger Gino Soolsma werd gekozen tot man off the match.

Scoreverloop:      12e min.               Jesse de Haan     0-1 (pen.)

64e min.               Kevin Grent        1-1