57'
61'

2e klasse A

20 april 2019 14:30

Tegen het laag geklasseerde Blauwwit/Beursbengels heeft ZOB een overtuigende en ruime 4-0 overwinning behaald. De gasten uit Amsterdam wekten geen enkel moment de indruk dat er nog geknokt moet worden om uit de degradatiezone weg te komen. Het eerste half uur speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten, en pas in de 28e minuut gaat het eerste schot van Blauwwit/Beursbengels net naast het doel van keeper Bjorn Huisman.

ZOB begint de wedstrijd uitstekend en komt al in de 2e minuut op een 1-0 voorsprong. Colin Coenderman zet met een bekeken steekbal Dennis Jansen in kansrijke positie, de kleine middenvelder bedenkt zich geen moment en scoort beheerst de 1-0. In de 10e minuut speelt Nigel Schaasberg zich goed vrij, maar zijn inzet belandt recht in de handen van de doelman van Blauwwit/Beursbengels. Was de uitwedstrijd tegen de gasten nog spannend en eindigde in 1-1, nu had Blauwwit/Beursbengels helemaal niets in te brengen en het wachten was op de tweede treffer van ZOB. In bepaalde fases van de wedstrijd ging ZOB meedoen in het lage tempo van de gasten en dat leverde in de 28e minuut de eerste kans op die maar net werd naastgeschoten.

In de 37e minuut komt de ijverige spits Colin Coenderman alleen voor de keeper, hij ziet zijn inzet gekeerd, en ziet daar bij de opkomende en geheel vrijstaande Dennis Pals over het hoofd. Na 35 minuten lijken de gasten wat beter in de wedstrijd te komen zonder echt gevaarlijk te worden.

Vlak voor de wissel komt ZOB op 2-0, Colin Coenderman geeft af op de inkomende Dennis Jansen, de bewegelijke middenvelder soleert het strafschopgebied in en scoort beheerst de 2-0. Gezien de tegenstand van de gasten is met deze tweede treffer de wedstrijd gespeeld.

Ook in de tweede helft blijft ZOB duidelijke de betere ploeg, en krijgt het in de eerste minuten kansen om de score verder uit te bouwen. In de 46e minuut zet Nigel Schaasberg vanaf de rechterkant de bal voor op Dave Ninteman die fraai scoort, maar deed dit volgens de assistent-scheidsrechter in buitenspelpositie. Een minuut later wordt een inzet van Dennis Jansen vanaf de zijkant door een verdediger van de lijn gehaald. In de 51e minuut geeft vanaf de rechterkant Marko Pals de bal voor op Colin Coenderman, en ook deze scoorde vanuit buitenspelpositie. In de 57e minuut komt ZOB door een fantastisch uitgespeelde aanval op 3-0. Dennis Jansen en Dave Ninteman combineren fraai door het centrum van de verdediging, en Dave scoort hard en laag de 3-0 binnen.

In de 61e minuut blundert de keeper van Blauwwit/Beursbengels bij het uitverdedigen, hij schuift de bal in de voeten van Colin Coenderman die profiteert en beheerst de 4-0 binnen werkt. ZOB heeft verreweg het meeste balbezit, en Blauwwit/Beursbengels kan maar zelden gevaarlijk worden. In de 66e minuut is er een fraaie combinatie tussen Dennis Pals en Colin Coenderman, de inzet van Dennis Pals gaat maar net voorlangs. In de 69e minuut moet doelman Bjorn Huisman weer in actie komen, en werkt een afstandsschot over de lat. In de 79e minuut moet een speler van Blauwwit/Beursbengels met een tweede gele kaart van het veld. In de 80e minuut gaat een vrije trap van Jerrold v d Eeckhout maar net naast het doel. ZOB dringt nog wel aan voor een vijfde treffer, en ook de ingevallen super-sub Jerry Scholten is dicht bij een treffer. Uit een corner van Nigel Schaasberg schiet de spits in kansrijke positie tegen de keeper. In de 90e minuut schiet Dave Ninteman nog op de paal. Door deze overwinning houdt ZOB de druk op koploper Monnickendam, die thuis met 5-1 van DVVA hebben gewonnen. Dennis Pals werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Scoreverloop:        2e min.                Dennis Jansen                  1-0

44e min.               Dennis Jansen                  2-0

57e min.               Dave Ninteman                3-0

61e min.                 Colin Coenderman              4-0