Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

ZOB maakt competitie weer spannend na overtuigende 1-4 uitwinst bij Monnickendam

Monnickendam 1

1 - 4

ZOB 1

Assist: Dennis Pals
Jesse Braspenning
43'
43'
Kevin Grent (kopbal)
Kid Ronday (schot)
48'
51'
Kevin Grent (penalty)
Donny Reugenbrink
52'
Stefan de Wit
52'
Nick Rensen
Robin Schaaf
52'
Samir Moustafa
56'
Dennis Pals (schot)
Tom Pruim
65'

Competitie

2e klasse A

Datum

8 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de uitwedstrijd tegen koploper Monnickendam heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door overtuigend met 1-4 te winnen. De belangen vooraf waren duidelijk, bij winst kon Monnickendam uitlopen naar 7 punten, en zou het verschil wel erg groot worden. Bij winst voor ZOB werd het verschil terug gebracht tot Eén punt. Voor ZOB was ook duidelijk dat gezien het doelsaldo 30-27 van Monnickendam de verdediging de zwakke plek was en daar de winst te halen was.

Met een fraai vuurwerk met enkele harde knallen en veel blauwe rook bezorgden de ZOB supporters voor een goede sfeer voor deze kraker tussen de nummers 1 en 2. Met de straffe wind in de rug was Monnickendam in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, de ploeg combineerde goed en de ZOB verdediging had de grootste moeite om stand te houden. De eerste grote kans was dan ook voor Monnickendam, een voorzet vanaf de rechterkant wordt maar net gemist door de vrijstaande Kid Ronday. In de 4e minuut komt ZOB voor het eerst gevaarlijk door, Dave Ninteman zet met een bekeken pas Nigel Schaasberg vrij voor de keeper, maar deze ziet zijn inzet gestopt worden door de doelman. In de 5e minuut komt ZOB op dat moment wat tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Een fraai ingestudeerde vrije trap van Dennis Pals komt net als vorige week laag bij de inkomende Jerrold v d Eeckhout die op fraaie wijze de 0-1 binnenschiet. Meteen na de aftrap is er slordig balverlies bij Monnickendam, en gaat de inzet van Nigel Schaasberg maar net naast het doel, anders had ZOB binnen een minuut met 2 doelpunten wel een enorme tik uitgedeeld.

In de 29e minuut gaat spits Tom Pruim alleen op keeper Bjorn Huisman af, maar de doelman weet de bal fraai tot corner te verwerken. Tussen de 34e en 37e minuut deelde de scheidsrechter gele kaarten uit aan beide kanten. ZOB komt steeds beter in de wedstrijd, en bij Monnickendam werd de stemming er niet beter op omdat er veel dingen fout gingen. In de 41e minuut zet de hardwerkende spits Kevin Grent de bewegelijke Dennis Jansen alleen voor de keeper, maar deze kan zijn inzet tot corner verwerken. In de 43e minuut laat de spits met een fraaie actie op de achterlijn zijn tegenstander staan, maar kan zijn lage voorzet net niet binnen gewerkt worden door de inkomende Nigel Schaasberg. Vlak voor de wissel gaat Monnickendam achterin in de fout, een vrije trap wordt wel erg knullig uitgeschoten, ZOB profiteert en gooit de bal snel in, de vrijstaande Dennis Pals schiet vanaf de rechterkant de bal voor op de vrijstaande Kevin Grent die fraai bij de tweede paal de bal met het hoofd binnen werkt. Deze treffer had Monnickendam geheel aan zich zelf te wijten door het gemopper wat ontstond na het te langzaam nemen van de vrije trap.

In de tweede helft leek het in de 48e minuut weer een wedstrijd te worden. Een lage voorzet vanaf de rechterkant wordt door de inkomende Kid Ronday bij de eerste paal achter doelman Bjorn Huisman gewerkt. Lang konden de Monnickendammers niet genieten van deze aansluitingstreffer.In de 51e minuut is er een snelle combinatie tussen Kevin Grent en Dennis Jansen in het strafschopgebied van de tegenstander, de behendige Dennis Jansen wordt neergelegd en kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Kevin Grent benut de strafschop feilloos en is het verschil weer 2 doelpunten Een minuut later gaat Dennis Pals goed door aan de rechterkant, zijn voorzet komt bij de tweede paal bij de spits, maar deze ziet zijn kopbal gestopt worden door de doelman. In de 56e minuut is de wedstrijd gespeeld. ZOB combineert snel door de Monnickendam defensie, Dennis Jansen legt de bal breed voor de inkomende Dennis Pals die hard en hoog de 1-4 binnen werkt. Bij Monnickendam is het geloof in een beter resultaat duidelijk weg. In de 59e minuut gaat een schot van Monnickendam vanaf de rand van de zestienmeter  maar net naast het doel van ZOB. In de slotfase verzuimd ZOB om de score nog verder uit te bouwen. Spits Kevin Grent ziet een lob maar net over het doel gaan, en niet veel later komt hij alleen voor de doelman, maar deze weet zijn stift te keren, de terugspringende bal wordt door de spits breed gelegd op Dennis Jansen die zijn inzet via de lat over ziet gaan. In de 82e minuut moet de sterk keepende Bjorn Huisman met de voet redding brengen op een inzet van Tom Pruim. Vlak voor tijd gaat een schot van Jerrold v d Eeckhout maar net naast het doel van Monnickendam. Een verdiende overwinning voor ZOB, die nu tot op een punt is gekomen van de koploper. Zaterdag wacht voor Monnickendam de lastige uitwedstrijd bij Arsenal, en moet ZOB thuis tegen het altijd lastige AMVJ laten zien dat de ploeg wat constanter aan het worden is.

Scoreverloop:   5e  min. Jerrold v d Eeckhout     0-1

44e min Kevin Grent                  0-2

48e min Kid Ronday                  1-2

51e min Kevin Grent                  1-3 (pen.)

56e min Dennis Pals                  1-4