70'

2e klasse A

6 oktober 2018 14:30

OFC – ZOB 2-2

In de strijd om de bovenste plaats heeft ZOB uit bij het onderaan staande OFC onnodig puntverlies geleden. De ploeg nam in de eerste helft een verdiende 0-2 voorsprong, maar kon deze door rommelig en slordig spel in de tweede helft niet vasthouden. Ook in het verleden had de ploeg moeite met tegenstanders die in de competitie in de onderste regionen staan.

Trainer/coach Mohad Zaoudi kon deze keer niet beschikken over de geblesseerde verdediger Gerry Bosschieter, en deze werd vervangen door Joey Oehlers. ZOB begon de wedstrijd met een licht overwicht maar het eerste gevaar kwam in de 15e minuut van OFC. De spits speelt zich goed vrij, maar zijn inzet wordt fraai door keeper Bjorn Huisman tot corner verwerkt. In de 21e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong. Middenvelder Dave Ninteman stuurt met een bekeken pas Colin Coenderman de diepte in die alleen voor de doelman beheerst de 0-1 scoort. In de 31e minuut profiteert Dennis Jansen van een verkeerde terug kopbal, hij pikt de bal op bij de achterlijn en zet Kevin Grent met een bekeken bal in kansrijke positie, deze schiet de bal echter naast het OFC doel.

In de 34e minuut stopt de keeper van OFC een afstandsschot van Dennis Pals. ZOB is dan wel de bovenliggende partij, maar in de 37e minuut is er een uitgespeelde aanval van OFC, en opnieuw moet keeper Bjorn Huisman met een fraaie redding een doelpunt voorkomen. In de 39e minuut komt de spits vrij aan de zijkant maar zijn inzet gaat maar net voorlangs. ZOB komt in de 40e minuut op een 2-0 voorsprong. Een corner van Dennis Pals kan niet goed weggewerkt worden door de verdediging van OFC, de bal komt voor de voeten van Dave Ninteman die zijn inzet geblokt ziet worden, en in tweede instantie de bal hard achter de kansloze OFC keeper schiet.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. De bewegelijke en snelle Dennis Jansen was bij ZOB geblesseerd in de kleedkamer gebleven, en dit bleek duidelijk de snelheid uit het spel van ZOB te halen. Toch was het eerste gevaar in de tweede helft van ZOB. Bij een snelle aanval van ZOB wordt rechtsachter Marco Pals aan de rechterkant vrij gespeeld, zijn voorzet komt bij de inkomende Colin Coenderman die fraai de 3-0 binnenschiet. Op aangeven van de assistent-scheidsrechter wordt het doelpunt door de scheidsrechter afgekeurd, terwijl velen het er over eens waren dat Colin achter de bal was gebleven. In de 56e minuut laat de keeper een houdbaar schot van Dave Ninteman door zijn vingers gaan maar ziet de bal gelukkig net naast gaan.

In de 61e minuut is er een misverstand in de ZOB verdediging en komt OFC wat gelukkig op 1-2. ZOB gaat mee in het trage spel van de tegenstander en zorgt er voor dat OFC weer terug in de wedstrijd kan komen. In de 70e minuut komt OFC heel fraai op gelijke hoogte. Vanaf de eigen helft scoort een middenvelder van OFC met een zondagsschot over de kansloze Bjorn Huisman heen de gelijkmaker. In de 75e minuut combineren Dave Ninteman en Nigel Schaasberg door de verdediging van OFC, de bal komt bij de vrijstaande Colin Coenderman maar zijn inzet kan door de OFC keeper maar net tot corner verwerkt worden. In de 82e minuut gaat een afstandsschot van OFC maar net naast het doel van ZOB. In blessuretijd combineren Keven Gent en Dennis Brouwer door de OFC verdediging, de bal wordt naar Dennis Pals gespeeld, die alleen voor de keeper de bal op wonderbaarlijke wijze gestopt ziet worden door de doelman die zo een punt weet te redden voor zijn ploeg. Als ZOB bovenin mee wil gaan draaien moet de wisselvalligheid eruit, en zal de ploeg naar een wat constanter niveau moeten zien te komen.

Scoreverloop:   21e min.               Colin Coenderman         0-1

40e min.               Dave Ninteman                0-2

61e min.               OFC                                       1-2

70e min.               OFC                                       2-2