ST Schagen/SRC JO19-2 – ZOB JO19-2. Uitslag: 0 – 4 (0 – 1)

Datum

9 februari 2019 12:25

Accommodatie

Onbekend

Na de overwinning op Oudesluis/Kaagvogels moest ZOB voor de 2ewedstrijd van de competitie op bezoek bij Schagen/SRC. ZOB wilde het goede begin van de competitie van een week eerder natuurlijk een goed vervolg geven. Daarom werd er met hetzelfde strijdplan als een week eerder aan de wedstrijd begonnen.

Het lukte om vanaf de 1eminuut de tegenstander onder druk te zetten. In de 3eminuut was ZOB ook voor het eerst gevaarlijk via een kopbal van Finn. Het was voor ZOB heel fijn dat ze al vrij snel het overwicht in een voorsprong konden omzetten. Op die manier kon er rust in het spel komen. In de 7eminuut ging gelegenheidslinksbuiten Moos goed langs zijn tegenstander en zette de bal vlak voor de achterlijn prima voor. Bart hoefde de bal alleen maar van dichtbij binnen te tikken en zo stond het al vrij snel in de wedstrijd 0 – 1 voor ZOB. Daarna wist ZOB de wedstrijd goed te controleren, maar zonder echt hele grote kansen te creëren. Vooraf was er wel angst dat de sterke wind invloed op het verloop van de wedstrijd zou kunnen hebben. De wind stond dwars over het veld en daarom had geen van beide ploegen echt voordeel van de wind. Toch leek in de 21eminuut de wind toch van invloed te worden. Een schot van zo’n 25 meter waaide boven een kansloze Xaver bovenop op de lat. Het zou overigens wel tegen de verhouding in zijn geweest als de thuisploeg op dat moment de gelijkmaker zou hebben gescoord. Xaver stond in het doel bij afwezigheid van vaste keeper Boaz die ziek thuis moest achterblijven. Xaver verving Boaz uitstekend. ZOB kon sowieso deze wedstrijd niet volledig aan de wedstrijd beginnen. Ook Joris, Lorenzo en de langdurig geblesseerde Liam waren niet van de partij. Het gemis van de vaste krachten werd door ander 12 spelers uitstekend opgevangen. Na het schrikmoment van de bal op de lat waren voor rust Aron (na een mooie solo) en Yannick (schot naast) nog gevaarlijk. Met een 0 – 1 voorsprong ging ZOB de rust in.

In de rust werd uitgesproken dat ZOB zichzelf te kort deed door het overwicht niet in nog meer doelpunten te hebben uitgedrukt. Met nog meer scherpte zou er in de 2ehelft gezocht naar een snel doelpunt om zo de wedstrijd helemaal te beslissen. Na als in de 3eminuut van de 1ehelft was Finn met een kopbal in de 3eminuut na rust als eerste gevaarlijk. In dezelfde 48eminuut verdubbelde ZOB alsnog de voorsprong. Uit de corner die volgde uit de kans voor Finn kwam de bal voor de voeten van de meegekomen Max die de bal beheerst met rechts in de hoek schoot: 0 – 2. Het gewenste snelle doelpunt was binnen en ZOB kon met nog meer rust in het spel op weg gaan naar een hogere score. In de 51eminuut stuurde Finn een prima pass van achteruit richting Moos, die zich alleen voor de keeper van Schagen vrijspeelde en beheerst de 0 – 3 binnenschoot. In de periode daarna was ZOB gevaarlijk via Aron, Wouter en Finn. Mede door goed ingrijpen van de keeper van Schagen bleef een grotere achterstand de thuisploeg bespaard. Toch viel er nog één hoogtepunt te noteren. In de 79eminuut verstuurde Moos een werkelijk fantastische pass vanaf de rechtsachter positie over de verdediging van Schagen heen. De bal kwam perfect voor de voeten van Ryan die in een vloeiende beweging in een keer door kon lopen richting de keeper van Schagen. Ryan schoot de bal daarna heel beheerst binnen: 0 – 4. Een prima beloning voor de sterk spelende Ryan die in de 2ehelft de ploeg op sleeptouw nam. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een prima 0 – 4 overwinning voor ZOB, dat zich hiermee bij de bovenste ploegen in de competitie schaart.

Met de 2ezege op rij beleeft ZOB een uitstekende start in de Voorjaarscompetitie. Dat is een compliment waard omdat de ploeg nogal wat vaste krachten moest missen tegen Schagen. Symbool voor de goede prestatie tegen Schagen stond “Man of the Match” Moos met 1 doelpunt en 2 assists. Van rechts- en linksbuiten tot rechts- en linksback in 1 wedstrijd. Zo win je wedstrijden….. Nu nog even wachten tot 9 maart, want dan is pas de volgende wedstrijd en die is uit tegen Kwadijk.