ZOB JO19-2 – Zwaluwen 30 HCSV JO19-1 Uitslag: 1 – 2 (1 – 1)

1 - 2

Zwaluwen 30 HCSV JO19-1

3e klasse 1

27 maart 2019 20:00

Geen training op woensdagavond maar een inhaalwedstrijd tegen Zwaluwen 30 uit Hoorn. Niet zomaar een tussendoortje want er kwam een behoorlijk sterk team op bezoek in Zuidoostbeemster. De vijf punten voorsprong van ZOB bij aanvang van de wedstrijd was vertekend voor het krachtsverschil tussen beide ploegen. De gasten speelden bijvoorbeeld afgelopen week zeer verdienstelijk 2 – 2 tegen koploper SVW.

ZOB was dus op voorhand op zijn hoede. De wedstrijd leek een sleutelwedstrijd te gaan worden in de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie. ZOB schoot echt uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. ZOB overrompelde de gasten en binnen een paar minuten regende het kansen voor ZOB. Al in de 1eminuut kopte Wouter gevaarlijk op doel en in de 2eminuut schoot Bart net naast. Finn strooide met prachtige passes. ZOB kreeg al in de 3eminuut de beloning voor de ijzersterke opening. Een prima pass van Wouter werd vanaf links het strafschopgebied ingebracht en bekwaam afgemaakt door Bart: 1 – 0. Dit was de vurig gehoopte voorsprong. Omdat vooraf werd ingeschat dat deze wedstrijd weleens met minimaal verschil zou kunnen worden beslist, leek dit een ideaal scenario om de drie punten binnen te gaan halen. In de 5eminuut schoot Wouter naast en leek ZOB de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Langzamerhand begon Zwaluwen wat beter in de wedstrijd te komen, maar toch ZOB bleef de bovenliggende partij. De misschien wel beste 15 minuten van dit seizoen van ZOB eindige met nog een kans voor Bart en uiteindelijk met een 1 – 0 voorsprong. Nog diezelfde minuut moest Boaz voor het eerst handelend optreden en werd duidelijk dat het wedstrijdbeeld zou gaan veranderen. In de periode die volgde werd Zwaluwen sterker en werd de wedstrijd gelijkwaardig. Zwaluwen bleek een aantal razendsnelle spelers te bezitten met een uitstekende technische bagage. Gelukkig voor ZOB waren zij echter niet zo doeltreffend. ZOB kon verdedigend op de been blijven maar moest daarvoor alles uit de kast halen. Het werd steeds moeilijker om zelf gevaarlijk te worden. In de 34minuut kwam Zwaluwen op 1 – 1. Opnieuw werden de snelle spitsen via een lange pass van achteren gezocht en ditmaal wist een van hen te ontsnappen aan zijn bewaker en kwam alleen voor Boaz. Met een rustige afronding stonden de beide ploegen daarna op gelijke hoogte. De spanning ging alleen nog maar groter worden. Het werd de wedstrijd die ook werd verwacht en dat was er een tussen twee ploegen die elkaar heel weinig toegaven. Tot de rust kregen Lorenzo en Finn (kopbal) nog een kans, maar gescoord werd er door beide ploegen voor de rust niet meer.

De ruststand van 1 – 1 betekende dat de wedstrijd helemaal open was en dat het met twee gelijkwaardige ploegen er een hele spannende tweede helft zou gaan volgen. Het werd wel een wedstrijd waarin het aantal kansen voor beide ploegen niet groot was, maar de dreiging was wel duidelijk aanwezig en dus moesten beide ploegen heel veel energie in het verdedigen stoppen. De verdediging van ZOB werd weer heel soeverein geleid door Stefan die als een veldheer ieder gevaar dat zich in het strafschopgebied afspeelde bekwaam neutraliseerde. Daarbij ondersteund door Max, Tim, Xaver en Finn die ook van geen wijken wilde weten. Toch was er een kentering te zien in de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd kon ZOB druk zetten op de tegenstander en daardoor wisten ze ook gevaarlijk te worden.   Zeker in de tweede helft wist Zwaluwen zich makkelijker onder de druk uit te spelen en wist steeds net wat dreigender te zijn dan ZOB. Het leverde veel dreiging op maar niet veel echte kansen. Aan ZOB kant waren er mogelijkheden voor Bart, Joris en Aron. Het is uiteindelijk wel typerend voor deze wedstrijd dat die uiteindelijk door een strafschop zou worden beslist. Nadat eerder Bart een strafschop leek te verdienen maar hem niet kreeg, waren het de gasten die in de 81eminuut wel een strafschop kregen. Een sliding in het strafschopgebied werd net te laat ingezet en leverde een valpartij van een van de spelers van Zwaluwen op. De scheidsrechter wees naar de stip en het onheil leek niet meer afgewend te kunnen worden. Vanaf de strafschopstip werd 1 – 2 binnengeschoten buiten bereik van Boaz. De wedstrijd zou afstevenen naar een teleurstellende nederlaag voor ZOB. De laatste minuten zette ZOB nog alles op alles met Tim als 2espits en stormram. Max kopte vanuit een hoekschop nog over en dat betekende dat een laatste kans door ZOB niet verzilverd werd. Een superspannende wedstrijd tussen twee goede ploegen eindigde in 1 – 2 voor Zwaluwen.

Na de nederlaag tegen Zwaluwen moeten de ambities voor de bovenste plaatsen even in de ijskast worden gezet. Maar ZOB verdient wel een compliment voor de wedstrijd tegen Zwaluwen. De mannen van ZOB hebben alles gegeven wat erin zat, maar helaas kwamen ze net 1 doelpunt te kort. In deze spannende competitie zullen er nog een aantal tegenstanders met dezelfde kwaliteit als Zwaluwen aantreden. Als ZOB met dezelfde instelling zal spelen en hopelijk net wat meer geluk zal hebben, dan kunnen zij van ieder van deze sterke tegenstanders winnen. Dat mogen ze aanstaande zaterdag laten zien. Dan staat de zeer zware uitwedstrijd tegen Alkmaarsche Boys op het programma.