FC Aalsmeer 1

1e klasse/2e klasse 1e klasse A – 2e klasse A en B

8 juni 2019 14:30

S.G. (Bas) de Haan

ZOB blijft het uitstekend doen in de nacompetitie. Na de overtuigende 3-1 winst op BFC, werd nu eerste Klasser Aalsmeer met 4-1 aan de zegekar gebonden. Trainer Mohad Zaoudi kon niet beschikken over de gehele selectie, en had toch wel voor enkele verrassingen gezorgd. Uit het 2e team stond Dylano Twine in de basis, en good old Maurice Verstraten ,Stephen Aarsman en Vincent Eijben namen plaats op der bank. Tegen een ploeg die knokte voor lijfsbehoud in de eerste klasse kon ZOB het nodige vuurwerk verwachten. Tijdens de wedstrijd was daar echter weinig van te merken, ZOB controleerde de gehele wedstrijd, al was de harde wind vaak lastig om tot goed spel te komen.

Het eerste gevaar kwam in de beginfase van ZOB, Dennis Jansen komt gevaarlijk door over de linkerkant, zijn voorzet kan maar net door de doelman van Aalsmeer via de lat over het doel gewerkt worden. In de 8e minuut is er een scrimmage voor het ZOB doel en kan de bal maar net tot corner verwerkt worden. Met de stormachtige wind is het moeilijk voetballen, maar ZOB is wel de bovenliggende partij tegen de wind in. In de 13e minuut wordt een pas van Dave Ninteman verkeerd ingeschat door de verdediging van Aalsmeer, de bal komt bij de inkomende Nigel Schaasberg maar die ziet zijn inzet net naast gaan. In de 20e minuut gaat de spits van Aalsmeer alleen op keeper Bjorn Huisman af, die de bal met de voet tot corner weet te verwerken. In de 33e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong. Nigel Schaasberg stuurt spits Kevin Grent de diepte in, de verdediger laat zich verrassen door de spits die voor hem komt, en alleen voor de doelman beheerst de 1-0 scoort.

Bij beide ploegen kwamen door de harde wind niet alle ballen aan, maar combinerend was ZOB duidelijk de betere ploeg. Toch kon Aalsmeer nog voor de wissel op gelijke hoogte komen. In de 43e minuut is er een snelle combinatie aan de linkerkant, de voorzet wordt fraai door de spits in de korte hoek achter de kansloze Bjorn Huisman geschoten. Zo vlak voor de wissel een tegenvaller voor ZOB.

De tweede helft met de wind mee drukt ZOB Aalsmeer in de verdediging en kan een treffer niet uitblijven. In de 54e minuut komt ZOB weer terecht op voorsprong. Een voorzet van Kevin Grent op Dave Ninteman wordt terug gekopt en door een verdediger van Aalsmeer ongelukkig in het eigen doel gewerkt. In de 59e minuut is er een vrije trap voor ZOB, Wouter v Os vindt spits Kevin Grent die zijn kopbal door de doelman tot corner verwerkt ziet worden. In de 66e minuut wordt een inzet van de goed spelende Dylano Twine door de doelman van Aalsmeer gestopt. ZOB blijft de wedstrijd controleren, en Aalsmeer komt er niet echt meer gevaarlijk uit. In de 76e minuut wordt een inzet van Nigel Schaasberg maar net door de doelman over de lat gewerkt. In de slotfase komen Maurice v Straten en Vincent Eijben nog in de ploeg. In de 80e minuut beslist ZOB de wedstrijd definitief. Vincent Eijben wordt de diepte ingestuurd, de bal lijkt een prooi voor de Aalsmeer doelman, maar deze schiet de bal tegen Vincent aan, die de bal tot vreugde van heel ZOB over de doellijn ziet rollen.

Twee minuten later krijgt Vincent Eijben opnieuw een mogelijkheid om tot scoren te komen, maar tot twee keer toe weet de keeper redding te brengen. In de 90e minuut soleert Dennis Jansen door de Aalsmeer verdediging, alleen voor de doelman is hij niet zelfzuchtig, hij legt de bal af op Kevin Grent die beheerst zijn tweede van de middag maakt. Een dik verdiende overwinning voor ZOB, dat zo op koers blijft naar de 1e Klasse. De sterk spelende Jerrold v d Eeckhout werd gekozen tot man off the match en nam de visbon in ontvangst die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend. ZOB speelt de finale om de nacompetitie op neutraal terrein tegen Delta Sports uit Houten. Deze tegenstander die net als ZOB 2e is geworden in de 2e klasse B, versloeg eerste klasser CSW met 2-1 en lijkt een geduchte tegenstander. Maar als ZOB de overwinningsflow weet vast te houden blijft een plek in de eerste klasse mogelijk.

Scoreverloop:      33e min.               Kevin Grent                       1-0

43e min.               Aalsmeer                            1-1

54e min.               Aalsmeer eigen doel         2-1

80e min.               Vincent Eijben                    3-1

90e min.               Kevin Grent                         4-1