ZOB in eerste bekerwedstrijd ruim langs FC Zaandam

5 - 0

FC Zaandam 1

Groep 1 003

31 augustus 2019 14:30

Tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Zaandam speelde ZOB met rouwbanden, en was er voorafgaande aan de wedstrijd 1 minuut stilte. Dit ter nagedachtenis aan de veel te vroeg overleden Cor van Vark. Cor was assistent-trainer bij het eerste team, en trainer/coach van de JO17-1, en heeft ook in het verleden veel betekend voor de vv ZOB.

Tegen de oude bekende FC Zaandam van het vorige seizoen speelde ZOB een sterke wedstrijd en werd er overtuigend met 5-0 gewonnen. In de eenzijdige wedstrijd was ZOB de aanvallende ploeg, en kon FZ Zaandam maar sporadisch gevaarlijk worden. Toch kon ZOB het overwicht pas in de 43e minuut tot scoren komen.

Ook in de tweede helft bleef de tweede treffer te lang uit, en kreeg FC Zaandam tussen de 65e en 70e minuut twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Slecht uitverdedigen brengt de spits in scoringspositie, maar deze glijdt uit en mist de bal volledig. Niet veel later is er dom balverlies op het middenveld bij ZOB, de spits kan alleen op keeper Danny Been af gaan, maar deze weet fraai redding te brengen. Een gelijkmaker had de wedstrijd zo maar een andere wending kunnen geven.

ZOB liet het niet zo ver komen, en liep in de slotfase van de wedstrijd volkomen verdiend uit naar een ruime 5-0 overwinning. In de 72e minuut speelt de net ingevallen Dennis Jansen zich knap vrij, en scoort vanaf de linkerkant fraai in de bovenhoek achter de kansloze Zaandam doelman. Na deze treffer zat de wedstrijd in het slot, en kon ZOB verder uitlopen naar een ruime en verdiende 5-0 overwinning.

Na de goede voorbereiding is de ploeg van trainer/coach Mohad Zaoudi ook uitstekend begonnen aan de eerste officiele wedstrijd, en moet de ploeg de volgende ronde van de beker wel kunnen halen. Zaterdag speelt ZOB de tweede bekerwedstrijd uit om 17:00 uur bij Kolping Boys dat uitkomt in de zondag 1e Klasse A.