90'
Rachad Madi (penalty)

1e klasse A

2 november 2019 14:30

In de thuiswedstrijd tegen Argon uit Mijdrecht, heeft ZOB in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5 verloren, en heeft de ploeg verzaakt om aansluiting te krijgen met de middenmoot. In de eerste helft was Argon duidelijk de betere ploeg, en wist ZOB geen enkele kans te creëren. In de tweede helft herpakte de ploeg zich en leek op weg naar een goed resultaat. Door enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter, het wegwuifen van het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Jack de Vos van ZOB voor buitenspel bij de 3e treffer van Argon, en het niet toekennen van een strafschop bij het neerhalen van Marko Pals, werkten duidelijk niet in het voordeel van ZOB.

ZOB zat de eerste helft duidelijk niet in de wedstrijd, en had verdedigend de nodige moeite om de technisch vaardige en snelle spitsen in bedwang te houden. In de 18e minuut geeft Argon een eerste waarschuwing af, spits Ian Refos schiet in kansrijke positie in het zijnet. In de 20e minuut moet doelman Danny Been van ZOB redding brengen op een afstandsschot van Jasper van der Jagt. Met de wind in de rug slaagde ZOB er niet in om tot een afstandsschot te komen in de eerste helft. In de 40e minuut wordt een vrije trap van ZOB zo maar ingeleverd bij de tegenstander, Argon profiteert meteen en speelt de verdediging uit, en spits LLias Latif laat doelman Been kansloos. Een gezien de verhoudingen in het veld verdiende voorsprong, en in de slotfase had de voorsprong zelfs groter uit kunnen vallen als er beter met de mogelijkheden was omgegaan. Doelman Danny Been stopte een inzet van de gevaarlijke LLias Latif, en ook een schot van Bas Boelhouwer werd gekeerd door de ZOB keeper.

De tweede helft gaf een heel ander ZOB te zien, en werd nu de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut van de tweede helft moest doelman Romero Antonioli handelend optreden bij een inzet van Dennis Jansen. In de 56e minuut stuurt Dennis Pals met een fraaie pass Stefan v Wonderen de diepte in, zijn schot kan echter gestopt worden door de Argon doelman. In de 58e minuut heeft ZOB het nodige geluk, spits LLias Latif schiet vanuit een moeilijke hoek op de binnenkant van de paal en ziet de bal het veld in stuiteren. ZOB drukte Argon terug in de verdediging, en daar waar het publiek dacht aan een treffer voor ZOB, viel deze aan de andere kant. Een snel uitgevoerde counter via de snelle Elgreenio Dorade die alleen voor doelman Danny Been met een fraaie lob de 2-0 scoorde. ZOB bleef ook na deze tegenslag in een beter resultaat geloven, in de 65e minuut komt Colin Coenderman gevaarlijk door maar zijn inzet gaat maar net voor langs. In de 68e minuut scoort ZOB de aansluitingstreffer. Een strakke corner van Dennis Pals wordt fraai door Dave Ninteman binnen gekopt.

ZOB is nu duidelijk de betere ploeg, maar moet oppassen op de gevaarlijke counters van Argon. In de 71e minuut komt een voorzet van Colin Coenderman bij spits Kevin Grent, zijn inzet kan geblokt worden door een verdediger, maar de terugspringende bal kan fraai binnengeschoten worden door Dennis Jansen en is de stand gelijk. In het laatste kwartier komt ZOB er achter dat fouten in de eerste klasse genadeloos afgestraft worden. Twee minuten na de gelijkmaker speelt Argon de verdediging van ZOB simpel uit, en kan de geheel vrijstaande Ian Refos de 2-3 scoren. Dat de voorzet vanuit buitenspelpositie werd gegeven en assistent-scheidsrechter Jack de Vos zijn vlagsignaal genegeerd zag worden door de scheidsrechter zorgde voor veel irritatie bij de ZOB spelers. In de 83e minuut is er dom balverlies bij ZOB, en opnieuw profiteert Argon en scoort Dylan Bergkamp via de binnenkant van de paal de 2-4.

ZOB blijft aandringen, en scoort in de 68e minuut opnieuw de aansluitingstreffer. Op aangeven van spits Kevin Grent scoort Dennis Jansen met een harde schuiver in de verre hoek de 3-4. In de hectische slotfase werd de mee naar voren gekomen verdediger Marko Pals van ZOB neergehaald in het strafschopgebied, ook dit voorval werd weggewuifd door de scheidsrechter, en uit de ontstane aanval van Argon werd een overtreding in het strafschopgebied wel bestraft met een penalty. Rachad Madi benutte de toegekende strafschop en was de wedstrijd meteen ten einde. Bij ZOB moeten de spelers wat beter met hun emoties omgaan, en de scheidsrechter wat beter bespelen, ook dit hoort thuis bij het spelen in de eerste klasse. Ook tegen Argon heeft de ploeg laten zien wel degelijk mee te kunnen in de eerste klasse, de teleurstelling snel verwerken en zaterdag er weer staan uit bij Zuidvogels.

90e min.  3-5  Rachad Madi (pen.)

De wedstrijdbal werd geschonken door Rene Dresken directeur van de Nederlandsche postzegel- en muntenveiling