Nigel van Zelst (schot)
82'

1e klasse A

28 september 2019 14:30

ZOB heeft ook de tweede wedstrijd in de eerste klasse verloren, Nu was Roda 46 met 0-2 te sterk. En net als vorige week tegen Zwaluwen 30 had ZOB in de eerste helft afstand moeten nemen, maar de kansen werden niet benut, en er werd zelfs een strafschop gemist. In de tweede helft brak dat de ploeg op, en liep Roda 46 uit naar een 0-2 overwinning. Na de goede voorbereiding heeft de ploeg van trainer Mohad Zaoudi moeite om het juiste ritme te pakken te krijgen, en moet de overtuiging weer terugkomen in de ploeg om goed mee te doen in de eerste klasse.

In de eerste helft lag het initiatief bij ZOB dat ook de beste kansen kreeg. Een voorzet van Rowin Mol wordt losgelaten door de doelman van Roda 46, de ingekomen Dennis Jansen schiet via de keeper net naast. In de 20e minuut gaat Rowin Mol goed door en wordt in het strafschopgebied vastgehouden door een Roda 46 verdediger. De toegekende strafschop wordt door spits Kevin Grent via de binnenkant van de paal en het hoofd van de doelman gemist. In de 36e minuut schiet de spits van Roda 46 in kansrijke positie maar net naast en komt ZOB goed weg. ZOB was in de eerste helft de bovenliggende partij, en had gezien de mogelijkheden op voorsprong moeten komen.

In de tweede helft staat Roda 46 verdedigend beter, en speelt de strijd zich vooral af op het middenveld. In de 55e minuut wordt Rowin Mol goed vrijgespeeld door Dennis Jansen, maar zijn inzet gaat net naast het doel. In de 70e minuut wordt spits Nigel v Zelst de diepte ingestuurd, alleen voor doelman Danny Been scoort hij beheerst de 0-1. In de 75e minuut is een voorzet van Colin Coenderman net te scherp voor spits Kevin Grent om de gelijkmaker te scoren. In de 82e minuut komt Roda 46 op 2-0. Een verre uittrap van de Roda 46 doelman wordt verkeerd beoordeelt in de verdediging van ZOB, en spits  Nigel v Zelst reageert attent en scoort de 0-2 en is de wedstrijd gespeeld. ZOB hoeft na het verlies en het vertoonde spel zeker niet te wanhopen, zaterdag wacht koploper Breukelen, en ook tegen deze tegenstander is ZOB zeker niet kansloos.

Nieuwkomer Rowin Mol werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

De wedstrijdbal van vanmiddag werd geschonken door stukadoorsbedrijf Henk de Moes