Kaj Rensen
34'

1e klasse A

26 oktober 2019 14:30

In de derby uit bij Monnickendam heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door verdiend met 0-1 te winnen. De belangen vooraf waren duidelijk, Monnickendam kon bij winst 6 punten voor komen op ZOB en stevig in de middenmoot komen, en ZOB moest winnen om bij de onderste plaatsen zien weg te komen. ZOB was duidelijk de betere ploeg en stond vooral verdedigend goed. Vooral de sterk spelende centrale verdediger Mike v Koert liet spits Tom Pruim van Monnickendam geen moment in de wedstrijd komen. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi verzuimde om de score verder uit te breiden dan de magere 0-1, nu bleef het tot het laatste fluitsignaal onnodig spannend.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd moest ZOB een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Wouter v Os komt op het middenveld ongelukkig ten val, en moest vervangen worden door Dave Ninteman. De aanvoerder is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest, en daar werd geconstateerd dat hij een hersenschudding heeft opgelopen. In de eerste 20 minuten speelde het spel zich vooral af op het middenveld, en konden beide ploegen niet echt gevaarlijk worden voor beide doelen. In de 20e minuut wordt een schot van de bewegelijke Dennis Jansen geblokt door een verdediger van Monnickendam, en een minuut later combineren Dennis Jansen en Rowin Mol door de verdediging van Monnickendam, maar laatstgenoemde ziet zijn inzet met de voet gestopt worden door de doelman. ZOB combineert beter dan Monnickendam en komt in de 34e minuut dan ook terecht op voorsprong. Bij het uitverdedigen bij Monnickendam wordt er dom balverlies geleden, de bal komt bij Dave Ninteman die de vrijstaande spits Kevin Grent inspeelt, de spits scoort zeer beheerst met een fraaie lob over de ver voor zijn doel staande keeper van Monnickendam de 1-0. In de 36e minuut is pas het eerste gevaarlijke moment van Monnickendam, vanaf de linkerkant gaat een lob maar net over het doel van doelman Danny Been, die daar voor nog maar weinig in actie hoefde te komen.

In de 38e minuut gaat Stefan v Wonderen goed door over de linkerkant, de snelle vleugelspeler ziet zijn inzet maar net geblokt worden door een verdediger. In de 41e minuut is het Colin Coenderman die vanaf de middenlijn heeft gezien dat de doelman wat ver voor zijn doel stond, zijn lob gaat maar net over de lat. In de slotfase van de eerste helft komt Monnickendam twee keer gevaarlijk door, een corner wordt via de paal maar net naast gekopt, en in de 44e minuut wordt een doelpunt terecht wegens buitenspel afgekeurd. Ook in de tweede helft blijft ZOB de betere ploeg, en krijgt het ook kansen om de voorsprong te vergroten. In de 52e minuut is een voorzet van de ijverige Colin Coenderman net te hard voor de vrijstaande Kevin Grent, en een minuut later komt een verre ingooi van Stefan v Wonderen voor de voeten van Dennis Jansen, deze omspeelt zijn tegenstander maar de doelman weet te redden met de voet. In de 58e minuut stuurt Kevin Grent met een pass Stefan v Wonderen de diepte in, zijn voorzet is net te hard voor de geheel vrijstaande middenvelder Dennis Pals.

In de 61e minuut gaat een afstandsschot van Monnickendam maar net naast. ZOB blijft de bovenliggende partij, blijft geconcentreerd spelen en geeft maar heel weinig kansen weg. In de 64e minuut gaat Stefan v Wonderen op snelheid door, hij wordt neergelegd en dit levert de eerste gele kaart van de wedstrijd op. De ontstane vrije trap wordt door Dennis Pals op het hoofd van Kevin Grent geplaatst die maar net naast kopt. In de 74e minuut kopt Kevin Grent een voorzet door op de inkomende Stefan v Wonderen, maar zijn inzet kan door de doelman tot corner verwerkt worden. In de 82e minuut komt een corner van Dennis Pals bij de 2e paal bij Mike v Koert, maar ook zijn inzet kan met de voet gered worden door de Monnickendam doelman. In de 84e minuut combineert ZOB snel door de Monnickendam defensie, de voorzet van Colin Coenderman komt bij Dennis Jansen, die alleen voor de keeper zijn inzet op wonderbaarlijke wijze gestopt ziet worden. In de 90e minuut soleert de bewegelijk middenvelder opnieuw door de verdediging van Monnickendam, maar opnieuw weet de doelman zijn inzet te keren.

Gezien de kansenverhouding en een beter combinerend ZOB terechte overwinning, al had de wedstrijd door ZOB al veel eerder beslist moeten worden. Voor het publiek bleef het in ieder geval spannend tot aan het eindsignaal.

Scoreverloop:  34e min.  Kevin Grent  0-1