Spits Luc Waardenburg schiet met drie treffers ZOB uit de beker

Spirit 30 (SC) 1 (zon)

3 - 1

Groep 1 1e ronde beker (groep 1)

22 oktober 2019 20:00

In de bekerwedstrijd uit bij Spirit 30 heeft ZOB een 3-1 nederlaag geleden. De thuisploeg uitkomend in de 2e klasse zondag, gaf ZOB een les in effectiviteit, van de 5 kansen zaten er drie in, en van de tien kansen die ZOB kreeg werd er maar één benut. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi had niet de vorm meegenomen die het zaterdag tegen AFC wel had, al had het scoreverloop vooral in de eerste helft in het voordeel van ZOB moeten zijn.

Al in de 1e minuut stuurt Mike v Koert met een fraaie pass Dave Ninteman de diepte in, maar alleen voor de doelman ziet de middenvelder zijn inzet tot corner verwerkt worden. ZOB is combinerend duidelijk de betere ploeg, en Spirit 30 loert op de counter met de snelle spits Luc Waardenburg.  De betere kansen blijven echter voor ZOB, Stefan v Wonderen komt alleen voor de keeper maar deze weet ook zijn inzet tot corner te verwerken. In de 32e minuut gaat een afstandsschot van spits Kevin Grent maar net naast het doel. In de slotfase van de eerste helft komt Spirit 30 voor het eerst gevaarlijk door en het is meteen raak ook. In de 37e minuut gaat de aanval van Spirit 30 over de linkerkant, de voorzet kan binnen gewerkt worden door spits Luc Waardenburg. Drie minuten later is Spirit 30 weer gevaarlijk vanaf de linkerkant, maar doelman Bjorn Huisman weet deze keer de inzet te redden met de voet.

De tweede helft heeft ZOB nog steeds een licht overwicht, en blijft Spirit 30 gevaarlijk in de counter. In de 49e minuut gaat Jerrold v d Eeckhout goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt bij Kevin Grent die zijn inzet gestopt ziet worden door de keeper, de terugspringende bal komt op de rand van de zestien voor de voeten van Dennis Jansen en met een hard schot via de onderkant van de lat is de doelman kansloos. Meteen na deze treffer had ZOB de 1-2 kunnen maken, maar er werd opnieuw gefaald in de afwerking. In de 52e minuut is het opnieuw spits Luc Waardenburg die scoort. Aan de linkerkant wordt hij de diepte ingestuurd en met een fraaie lob verrast hij doelman Bjorn Huisman. In de 59e minuut is het opnieuw de plaaggeest van de ZOB defensie die scoort, en weer gebeurd dit vanuit een counter. De spits wordt de diepte ingestuurd, hij kapt zijn tegenstander uit en scoort in de verre hoek zijn derde treffer van de middag.

In de slotfase komen Dave Ninteman en Kevin Grent nog alleen voor de keeper van Spirit 30, maar beide keren weet de doelman redding te brengen. Bij ZOB kwam vooral in de tweede helft vaak de eindpass niet aan, en reageerde de ploeg niet alert op de counters van Spirit 30. Deze ploeg heeft laten zien dat een goede doelman met enkele fraaie reddingen, en een makkelijk scorende spits het verschil kan maken, ook als de tegenstander een overwicht heeft. Zaterdag in de derby tegen Monnickendam zal de ploeg zeker scherper moeten zijn om tot een goed resultaat te komen. De derby blijft altijd een wedstrijd op zich, en uitslagen in het verleden zijn nu eenmaal geen garantie voor de toekomst.