ZOB verliest beker derby met 1-0 van Purmersteyn

Kevin Hijlkema (penalty)
68'

Groep 1 05

5 september 2020 15:00

Was het 2 weken terug nog ZOB dat op het HMI toernooi overtuigend met 4-1 had gewonnen van Purmersteyn, nu pakten de Purmerenders in het bekerduel de volle winst. Trainer Mohad Zaoudi kon door vakanties en blessure’s niet beschikken over zijn volledige selectie en miste maar liefst 7 potentiële basisspelers, en de wisselspelers hadden er al een wedstrijd met het 2e team opzitten.

Purmersteyn_-_ZOB_kopduel.JPG

In een voor het publiek aantrekkelijke en spannende wedstrijd deden beide ploegen niet voor elkaar onder, en zat er aardig wat tempo in de wedstrijd. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen om tot scoren te komen maar werd er gefaald in de afwerking. Een ZOB doelpunt werd door vermeend buitenspel afgekeurd door de scheidsrechter, de meningen in het publiek waren verdeeld of dit echt wel het geval was. Helaas voor ZOB was er geen VAR aanwezig om dit te controleren.

purmersteyn_-_ZOB_Yassin_el_Yaakoubi.JPG

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken en ging het spel over en weer waarin Purmersteyn in de beginfase van de tweede helft iets meer aandrong. Ook in het tweede gedeelte ontstonden er kansen voor beide doelen, maar beide keepers vertolkten een hoofdrol met enkele fraaie reddingen. Purmersteyn komt op een 0-1 voorsprong door een wat te makkelijk gegeven strafschop. Kevin Hijlkema benutte dit buitenkansje feilloos. Na deze treffer ging ZOB wat meer risico nemen en creëerden het nog genoeg kansen om tot een gelijkmaker te komen, maar de sterk optredende doelman van Purmersteyn wist enkele keren fraai een treffer te voorkomen.

purmersteyn_-_ZOB_Nigels_schiet.JPG

Zo won de meest gelukkige ploeg in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, en had een 4-4 einduitslag zeker niet misstaan, in een van beide kanten voor het publiek aanvallend en aantrekkelijk gespeelde wedstrijd.