ZOB 6 - Hercules Zaandam 2 Uitslag: 1 – 5 (1 – 5)

Hercules Zaandam sc 2

6e klasse 08

3 oktober 2020 17:15

Na een week vrij te zijn geweest hervatte ZOB de competitie tegen Hercules Zaandam. Het was een vreemde ervaring om alle trouwe supporters te moeten missen vanwege de maatregelen tegen COVID-19. Hercules Zaandam kwam met 6 punten op zak vol zelfvertrouwen naar Zuidoostbeemster.

De eerste wedstrijd tegen Kwadijk was ruim verloren, maar het spel gaf wel reden om te hopen dat er in deze wedstrijd wel een goed resultaat was te halen. Het begin van de wedstrijd was ook zeker bemoedigend. Hoewel Boaz na 5 minuten al een eerste belangrijke redding moest maken, na een kleine 10 minuten begon het goed te draaien bij ZOB. In de 8e minuut redde de keeper van Hercules Zaandam toen Dion vrij voor hem verscheen. In de 11e minuut kwam Dion in bijna dezelfde positie te staan, maar nu toucheerde de keeper Dion en die neer ging. Scheidsrechter Gerard Wegman wees naar de penaltystip.  Vanaf 11 meter schoot Lorenzo ZOB op voorsprong. Het leek erop dat ZOB inderdaad in deze wedstrijd op weg kon gaan naar de eerste punten van de competitie. Maar helaas kantelde de wedstrijd enkele minuten daarna. Nadat er voor het eerst gewisseld was aan de kant van ZOB werd het rommeliger. In de 19e minuut kreeg Hercules Zaandam een vrije schop op ongeveer een meter of 20 van het doel van ZOB. De bal werd langs de muur binnen geschoten: 1 – 1. ZOB had maar kort kunnen genieten van de voorsprong en het was zaak om snel weer de knop om te draaien. Maar helaas lukte er niets meer aan de kant van ZOB. Hercules Zaandam kwam op stoom en nam het spel helemaal in handen. In de 23e minuut werd de bal vanuit een hoekschop binnen gewerkt: 1 – 2. Daarna kwam ZOB niet meer in de wedstrijd en liep Hercules Zaandam uit naar een 1 – 5 voorsprong. Een dramatische afstraffing dreigde. Op twee momenten wist ZOB voor rust nog onder de druk van Hercules Zaandam uit te komen.  Dat gebeurde via een schot van Joris dat over ging en een schot van afstand van Dion dat door de keeper werd gestopt.

In de rust was er sprake van damage control. Wat te doen om van deze wedstrijd nog wat te maken. ZOB ging het veld in met het idee om in de tweede helft op zoek te gaan naar eerherstel. Het scoren van 1 of meer doelpunten zou daarbij helpen. De tweede helft zou echter geen doelpunten meer opleveren van beide kanten. Hercules Zaandam was lang niet meer zo dominant als in de eerste helft en ZOB was in staat om nu wel om redelijk partij te geven. Twee kansen op het gewenste doelpunt van ZOB kwamen er nog wel. In de 50e minuut schoot Lorenzo van afstand en de keeper kreeg de bal niet klemvast, de rebound van Yannick ging net naast. In de 86e minuut ontstond er nog een grote kans voor ZOB en Koen raakte jammerlijk de lat. De wedstrijd eindigde in een 1 – 5 nederlaag.

De tweede wedstrijd van de competitie leverde een teleurstelling op. Een tweede nederlaag,  en ten opzichte van de eerste wedstrijd was het spel helaas niet beter geworden. Gezegd moet worden dat die wedstrijden waren tegen twee van de sterkste tegenstanders van de competitie. Volgende week gaat ZOB op bezoek bij Zaandijk. Hopelijk kunnen de eerste punten van de competitie dan wel binnengehaald worden.