E5 met goed voetbal naar de eerste overwinning.

6 - 0

Hercules Zaandam sc E6

E-Pupillen (najaar), E5, 7e klasse 11

29 september 2012 10:00

Beloofd is beloofd: zie het vorige artikel. De eerste overwinning van het seizoen is binnen en alle "toto's" zijn gehaald: gelijk, verloren en nu dus gewonnen.

De tegenstander was dit keer Hercules Zaandam en de spelers waren groot, fysiek sterk en schuwden een flinke schouderduw niet. De jongens van de E5 lieten goed verzorgd voetbal zien en dat was de sleutel tot succes; de bal het werk laten doen en de duels niet hoeven op te zoeken, De ruststand was 2-0 en dat was verdiend: achterin geen kansen weggegeven en voorin met geduld gespeeld en wachtend op de kansen.

In de rust waarschijnlijk twee keer limonade, want de rust duurde lang. Zelfs de gloeiend hete koffie kon in alle rust genuttigd worden. Het begin van de tweede helft was een kopie van de laatste tien minuten voor rust: onder druk, niet echt meer aan voetballen toekomen. De nul werd gelukkig vastgehouden en gaandeweg de tweede helft kreeg de E5 het middenveld weer in handen. Het gevolg was dat de spitsen via links en via rechts weer opgezocht konden worden en in no-time liep de score flink op: de tegenstander werd overlopen en elke kans was raak. De eindstand was uiteindelijk 6-0 en dat zorgde er meteen weer voor dat het doelsaldo positief is. Goed gedaan, mannen en tot volgende week zaterdag.