Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

ZOB heeft opnieuw thuis niet kunnen winnen. Nu wist Honselersdijk tegen de verhouding in de wedstrijd te winnen met 1-3. ZOB begon de wedstrijd te slap en niet fel genoeg en stond al na 2 minuten met 0-1 achter. De ploeg heeft de hele wedstrijd achter de feiten aangelopen, kreeg legio kansen maar wist er slechts één van te benutten. Een volkomen onnodige nederlaag, die gezien de kansenverhouding duidelijk in het voordeel van ZOB had moeten uitvallen.
ZOB_verdedigd.JPG

Trainer Mohad Zaoudi had door twee schorsingen de verdediging, die tegen Die Haghe zo sterk speelde, moeten wijzigen. Dat dit in het begin niet helemaal goed uitpakte bleek al in de 2e minuut. Een vrije trap vanaf de rechterkant kon bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Nick v d Kraan simpel binnengekopt worden. Door de wisselingen maakte ZOB in de beginfase een onrustige indruk, en kon Honselersdijk gevaarlijk doorkomen. In de 17e minuut komt de spits vanaf de rechterkant gevaarlijk door, zijn inzet gaat maar net naast het doel. In de 20e minuut is ZOB voor het eerst gevaarlijk. Kid Ronday komt vrij voor de doelman, deze kan zijn inzet keren, de weggewerkte bal komt bij Dennis Jansen die zijn inzet geblokt ziet worden door een verdediger. Een paar minuten later stuurt Wouter v Os Kid Ronday de diepte in, vrij voor de keeper schiet de spits de bal over het doel. Net dat ZOB wat beter in de wedstrijd lijkt te komen komt Honselersdijk op een 0-2 voorsprong. Een corner vanaf links kan tussen veel verdedigers in Lars Ammerlaan de bal in het doel werken.
Wouter_kopt.JPG

In de 33e minuut wordt bij het uitverdedigen de bal zo maar ingeleverd, de spits komt alleen voor keeper Tim v Duuren die met de voet redding weet te brengen. In de laatste fase van de tweede helft had ZOB gezien het aantal kansen de aansluitingstreffer moeten maken. Een inzet van Dave Ninteman wordt van de lijn gehaald, een vrije trap van Dennis Pals wordt door Kid Ronday ingekopt, maar de uitblinkende doelman weet de bal over de lat te werken. Niet veel later krijgt Colin Coenderman een vrije schietkans maar zijn inzet gaat over het doel. In de 41e minuut wordt een voorzet van Dennis Jansen door Kid Ronday maar net over de lat gekopt. In de 44e minuut schiet Dennis Jansen vanaf de rechterkant de bal op de kruising. ZOB is nu duidelijk de bovenliggende partij, en had met de aansluitingstreffer voor de rust met een veel beter gevoel de kleedkamer ingegaan.
Nigel_controleert.JPG

De tweede helft is het ZOB die aandringt, en Honselersdijk die inzakt en de voorsprong verdedigd. De uitblinkende doelman van Honselersdijk was duidelijk een sta in de weg voor de aanvallers van ZOB. In de 54e minuut komt een voorzet van Nigel Schaasberg bij Dennis Jansen die zijn inzet maar net geblokt ziet worden door een verdediger. Een paar minuten later is het opnieuw Nigel Schaasberg die met een voorzet Stefan v Wonderen in kansrijke positie brengt, de inzet van Stefan wordt door de doelman fraai over de lat gewerkt. In de 63e minuut draait Dennis Jansen in het strafschopgebied goed weg bij zijn tegenstander, zijn inzet is echter te slap en een makkelijke prooi voor de keeper. Een paar minuten later scoort ZOB de aansluitingstreffer. Dennis Jansen wordt aan de rechterkant de diepte ingestuurd, zijn voorzet komt bij de inkomende Kid Ronday die simpel de 1-2 kan binnenwerken. Voor nieuwe aanvallende impulsen brengt trainer Mohad Zaoudi de aanvallers Yassin El Yaakoubi en Jasper v d Kroon in de ploeg. Beide spelers zijn in de 73e minuut gevaarlijk. Een voorzet van Yassin wordt door Jasper goed ingekopt, maar door de doelman fraai over de lat gewerkt.
Dennis_haalt_uit.JPG

Een paar minuten later wordt een inzet van de jonge aanvaller door de keeper gestopt, de rebound kan door Kid Ronday net niet binnen gewerkt worden. ZOB is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, en dat zou gezien het spelbeeld zeker verdiend zijn geweest. In de tweede helft hoeft de doelman van ZOB maar heel weinig in actie te komen. In de 77e minuut komt de spits van Honselersdijk alleen voor Keeper Tim v Duuren,  maar deze weet de bal met zijn voet tot corner te verwerken. In de 88e minuut gaat een schot van Jasper v d Kroon maar net voor langs. In de 90e minuut profiteert Honselersdijk van een aandringend ZOB en countert via Tom v Veen naar een 1-3 overwinning. ZOB heeft in de wedstrijd voldoende mogelijkheden gehad maar was niet scherp in de afwerking, en de sterk spelende doelman van Honselersdijk was een sta in de weg en de man van de wedstrijd.
Duel_Kid.JPG

Door de nederlaag staat ZOB weer in de gevarenzone, en moet er zaterdag uit bij Zwaluwen 30 gewonnen worden. De ploeg uit Hoorn staat 3 punten achter ZOB op de derde plaats van onder. Het blijft dus ongemeen spannend onderin, en zijn Argon en Monnickendam ook nog niet veilig op de 9e en 10e plaats. Met nog drie finales te gaan moet ZOB nog afrekenen met Zwaluwen 30 uit, BOL thuis en als laatste naar AFC uit. In deze klasse degradeert de laatste rechtstreeks, en spelen de nummers 12 en 13 de nacompetitie.