Weddeloop 6
2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

Uit bij Voorschoten 97 heeft ZOB zich uitstekend hersteld van de uitglijder vorige week tegen Monnickendam. In Voorschoten deed ZOB uitstekende zaken om bij de onderste plaatsen weg te komen door met 1-3 te winnen van een tegenstander die op de derde plaats staat in de competitie. In de eerste helft had Voorschoten 97 een licht overwicht, en in de tweede helft was ZOB de betere ploeg. Verdedigend stond het goed bij ZOB, de tegenstander wist in de tweede helft na het doelpunt geen enkele kans meer te creëren.
Wouter_passt.JPG

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Voorschoten,  een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits maar net naast gekopt. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, en daar waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. In de 29e minuut komt de spits gevaarlijk door, maar wordt door een uitstekende sliding van Rowin Mol gestopt. Een minuut later stuurt Dennis Jansen Dennis Pals de diepte in, alleen voor de keeper gaat zijn lob net over het doel. Een diepe bal van Voorschoten 97 brengt de spits in scoringspositie,  keeper Bjorn Huisman weet zijn inzet knap te stoppen. In de 40e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Dennis Jansen ziet de doelman iets te ver voor zijn doel staan, met een bekeken lob verrast hij die doelman die de bal maar met de grootste moeite kan tegenhouden, de afvallende bal wordt door de attent reagerende Colin Coenderman in het doel gewerkt. Vlak voor de wissel stuurt Dennis Jansen Colin Coenderman de diepte in, maar zijn inzet gaat net voor langs.
Colin_scoort.JPG

Meteen na de wissel komt Voorschoten 97 vanaf de aftrap op gelijke hoogte. Door het centrum profileert de spits van weifelend optreden in de ZOB defensie en kan simpel de gelijkmaker scoren. In de beginfase was de afvallende bal vaak een prooi voor Voorschoten 97, maar ZOB herstelde zich prima van deze tegenslag en komt steeds beter in de wedstrijd. In de 61e minuut kan een corner van ZOB maar net weggewerkt worden, de bal komt bij Dennis Pals die zijn inzet maar net naast ziet gaan. In de 70e minuut breekt Dennis Jansen door de verdediging van Voorschoten 97, hij wordt neergehaald door een verdediger die een gele kaart krijgt, daar waar rood zeker niet had misstaan.
Jasper_haalt_uit_.JPG

Een vrije trap van Wouter v Os wordt bij de 2e paal door Rowin Mol maar net naast gekopt. In de 79e minuut komt ZOB opnieuw op voorsprong. Een corner van Dennis Pals komt bij de tweede paal bij de net ingevallen Jasper v d Kroon, die met een verwoestend hard schot de doelman kansloos laat. Een minuut later zet Dennis Jansen met een mooie steekbal Jasper v d Kroon alleen voor de keeper, maar nu gaat zijn inzet maar net naast. Na de snelle gelijkmaker van Voorschoten 97 herstelde ZOB zich prima, en werd er verdedigend geen kans meer weggegeven. In de 86e minuut komt een voorzet van Dennis Jansen bij de net ingevallen Yassin El Yaakoubi, die de bal maar net naast het doel schiet. Een minuut later combineert ZOB door de Voorschoten defensie, Dennis Jansen trekt de bal vanaf de achterlijn terug op de inkomende Dennis Pals, die met een beheerste schuiver de doelman passeert,
Jasper_scoort_.JPG

Een verdiende overwinning voor ZOB, die uitstekende zaken doet in de strijd om de onderste plaatsen. Het blijft spannend onderin waar Zwaluwen 30 verrassend wist te winnen van koploper WV-HEDW en Die Haghe met 1-0 wist te winnen van AFC. Zaterdag speelt ZOB thuis tegen Argon, dat maar 2 punten hoger staat dan ZOB op de ranglijst.