Zaanlandia 3 – ZOB 6 Uitslag: 1 – 7 (0 – 3)

Karel Lotsylaan 8
1508EA
ZAANDAM
tel. 075-6167748

Voor de eerste wedstrijd van de competitie moest ZOB op bezoek bij Zaanlandia. ZOB keek na de mooie overwinning van een week eerder tegen Ilpendam met de het nodige vertrouwen naar deze wedstrijd. Maar naarmate de wedstrijd dichterbij kwam vielen er helaas enkele spelers af. Zodoende moest op de wedstrijddag ZOB zonder Boaz, Finn, Goof en Stefan aantreden en was bijna de gehele as afwezig. Op het laatste moment kon ZOB wel rekenen op de ondersteuning van de ervaren Alex en Kevin.

Uiteindelijk zou het ontbreken van veel spelers uitstekend worden opgevangen door de anderen. ZOB zou 90 minuten lang de baas zijn tegen Zaanlandia en een dik verdiende overwinning behalen. De eerste kans van de wedstrijd was wel voor thuisploeg, maar Xaver die de plaats onder de lat innam van Boaz, redde knap. Maar vrij snel nam trok ZOB het spel naar zich toe en nam in de 9e minuut de leiding. Een hoekschop van ZOB kon niet weggewerkt worden uit het strafschopgebied en de bal belandde bij Yannick die de bal hard achter de kansloze keeper van Zaanlandia schoot: 0 – 1. In de 15e minuut kwam ZOB al in veilige haven toen Tim knap van een meter of 25 de bal binnenschoot: 0 – 2. Ondanks dat ZOB domineerde wist Zaanlandia in de counter nog tot twee schotpogingen te komen die beiden naast gingen. Tim kreeg in de 37e minuut een mooie kopkans na een goede voorzet van Kevin. Een minuut later kopte Alex de bal op de lat nadat hij bij een hoekschop mee naar voren was gekomen. Het wachten was op het derde doelpunt van ZOB. Dat doelpunt viel nog voor rust. In de 41e minuut kwam de bal bij Dion die vanaf links naar binnen draaide en de bal beheerst binnenschoot: 0 – 3. De rust brak aan met een 0 – 3 voorsprong van ZOB. De wedstrijd werd gefloten door Max Nijenhuis die bij het gebrek van een scheidsrechter bij Zaanlandia die rol met verve op zich nam. Top want zodoende kon de wedstrijd gewoon worden gespeeld.

ZOB verscheen de 2e helft natuurlijk met het nodige zelfvertrouwen op het veld en was ZOB vast van plan de voorsprong nog verder uit te bouwen. De 2e helft gaf nagenoeg hetzelfde spelbeeld te zien als voor rust. Zaanlandia was niet bij machte om het tempo van ZOB bij te houden en ZOB zou zonder echt op zijn best te zijn deze wedstrijd makkelijk naar zich toe trekken. Kort na rust waren er schoten van Dion en Kevin die geen doel troffen. En ook Zaanlandia wist nog tot een schotpoging te komen in de beginfase na rust. In de 52eminuut bediende Jan met een mooie pass Dion en die schoot 0 – 4 binnen. In de 56e minuut deed Zaanlandia onverwachts iets terug. Op het randje van buitenspel wist Zaanlandia 1 – 4 aan te tekenen. De grote show van Dion ging verder in de 64e minuut toen hij na goed druk zetten de bal op de rand van het strafschopgebied veroverde en geen moment twijfelde en 0 – 5 binnenschoot. Daarmee stond er een hattrick op het bord voor Dion en mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen! In de 70e minuut kwam Moos vanaf de linkerkant door en schoot prachtig op aangeven van Hugo de bal diagonaal in de hoek en scoorde 1 – 6. Het slotakkoord kwam van Yannick die ook voor de openingstreffer had gezorgd. Dion die zijn heerlijke wedstrijd bekroonde me een schitterde pass op Yannick die de bal heel beheerst binnenschoot: 1 – 7. Daarna waren er nog schoten van Moos en Lorenzo die over het doel van Zaanlandia gingen. ZOB ging naar huis met een eclatante 1 – 7 overwinning.

De eerste drie punten van de competitie zijn binnen. Ondanks de vele afwezige spelers speelde ZOB veel beter dan tegenstander Zaanlandia. De volgende wedstrijd zal wat meer duidelijkheid moeten gaan geven hoe de krachtsverhoudingen in de competitie echt zijn. Het begin is hoopvol en hopelijk is ZOB weer net zo succesvol in de volgende competitiewedstrijd. Dat is een uitwedstrijd tegen TOB in Amsterdam.