Sportpark Oostzanerwerf 1
1035EW
AMSTERDAM
tel. 020-4923110

Na een weekend vrij te zijn geweest ging ZOB op bezoek bij TOB in Amsterdam-Noord voor de tweede wedstrijd in de competitie. ZOB ging met het nodige vertrouwen naar Amsterdam. Zelf ruim gewonnen tegen Zaanlandia en de tegenstander had allebei de wedstrijden voor de competitie tot nu toe verloren. Uiteindelijk bleek ZOB een verre van makkelijke wedstrijd te wachten.

De eerste minuten waren wel voor ZOB zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Maar na een paar minuten begon ZOB al wat van het overwicht kwijt te raken. Toch was ZOB heel dichtbij bij de openingsgoal. In de 18e minuut werd Yannick vanaf links prima weggestuurd en hij kwam een-op-een met de keeper staan. De laatste bleek het beste de zenuwen onder bedwang te houden en stopte het schot van Yannick knap. Naarmate de eerste helft vorderde werd ZOB steeds slordiger. Combinaties liepen niet en de thuisploeg kwam steeds dichterbij het doel van ZOB. In de 27e minuut profiteerde TOB van het feit dat de organisatie van ZOB even weg was. Vanaf links viel er ruimte achter de verdediging en met deze ruimte wist de thuisploeg wel raad: 1 – 0. In de resterende tijd tot de rust beleefde ZOB zijn moeilijkste periode in de wedstrijd. Het was aan Boaz te danken dat de ruststand 1 – 0 bleef. Met twee cruciale reddingen voorkwam hij dat ZOB tegen een bijna onoverkomelijke achterstand bij de rust stond.

De rust was een moment van bezinning geworden voor ZOB. Het was de ploeg duidelijk dat de grootste tegenstander in deze wedstrijd vooral ZOB zelf was. Het niveau van de afgelopen wedstrijden werd bij lange niet gehaald, maar bovenal was er ook het besef dat de wedstrijd nog in het eigen voordeel kon worden omgebogen. Maar ook na rust was de hulp van Boaz nodig om op de been te blijven. In de 59e minuut voorkwam hij dat de thuisploeg de voorsprong verdubbelde. ZOB werd wel wat beter, maar de thuisploeg bleef dreigender.  Maar toen niemand het verwachtte kwam ZOB toch op gelijke hoogte. In de 65e minuut schoot Lorenzo van grote afstand. Het leek een houdbaar schot, maar de keeper van TOB verkeek zich toch op het schot. Plotseling stond er toch 1 – 1 op het scorebord. Het doelpunt viel in een fase dat ZOB meer risico in het spel ging leggen en met een verdediger minder ging spelen. De gelijkmaker was geen reden om de aanvallendere tactiek weer te laten vallen. ZOB ging nadrukkelijk op zoek om alsnog de winst naar zich toe te trekken. In de omschakeling was het echter TOB dat gevaarlijk was. In de 75e minuut noteerde Boaz zijn vierde cruciale wedstrijd en hield hij ZOB weer op de been. In de 82e minuut kreeg Jan een goede kans op de voorsprong voor ZOB. Maar toen het erop leek dat de wedstrijd in een 1 – 1 gelijkspel zou eindigen was het TOB dat toch toesloeg. In de 87e minuut wist ZOB een aanval van TOB niet voldoende onschadelijk te maken en werd de bal vanaf de rand van strafschopgebied toch achter Boaz geschoten: 2 – 1. Met nog een paar minuten op de klok ging ZOB toch nog beginnen aan een laatste alles-of-niets offensief. Tim en Finn kregen nog redelijke kansen, maar wisten niet te scoren. Niet lang daarna leek TOB de genadeklap uit te delen. Er ontstond een hachelijke situatie voor het doel van ZOB, en Boaz leek al gepasseerd te zijn. Maar Xaver wist op onnavolgbare wijze met een sliding de bal nog voor de lijn weg te werken en redde ZOB voor de genadeklap. En toen waren de 90 minuten voorbij. Maar er zou nog een krankzinnig slot van de wedstrijd volgen. De uitstekende scheidsrechter had op de tijd gelet toen de bal een heel groot deel van de 2e helft in de bosjes naast het veld lag. Minuten gingen er verloren bij het terugvinden van de bal. De scheidsrechter liet de verloren tijd ruimschoots inhalen. In de blessuretijd bleef ZOB het proberen. Veel dreiging, een paar corners, maar het leek er toch op dat de gelijkmaker niet meer zou vallen. In de 100e minuut (!) van de wedstrijd kwam er nog een corner voor ZOB. Lorenzo slingerde de bal vanaf rechts voor en de bal kwam bij de tweede paal bij de meekomen Max en die schoot de bal onhoudbaar binnen: 2 – 2! Een niet meer verwachtte gelijkmaker die de teleurstelling over het verloop van de wedstrijd toch nog enigszins verzachtte.

Een compliment voor ZOB dat ze de wilskracht toonde om uit geslagen positie toch nog een punt uit het vuur te slepen. Maar uiteindelijk was het gelijke spel toch wel een teleurstelling. Het moet ZOB duidelijk zijn dat wedstrijden alleen gewonnen worden als er 100% scherpte aanwezig is. Ook een team dat lager op de ranglijst staat kan het je in de competitie bijzonder moeilijk maken. Het was pas de tweede wedstrijd in de competitie en hopelijk is dit voor de volgende wedstrijden een wijze les geweest. Volgende week is er de mogelijkheid op revanche in de thuiswedstrijd tegen Wherevogels 3.