Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

De uitwedstrijd tegen DZS ging ik oktober van het vorig jaar kansloos met 6 – 1 verloren. ZOB was erop gebrand om thuis tegen DZS beter voor de dag te komen. Na het recente knappe gelijkspel tegen Ilpendam was er zelfs de hoop op een resultaat in de thuiswedstrijd.

Het was alweer een aantal weken geleden dat ZOB op het veld stond. Maar onder leiding van Gerard Wegman mocht er onder een voorzichtig voorjaarszonnetje eindelijk weer eens afgetrapt worden. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor ZOB. In de 6e minuut belandde een vrije schop van Finn bij de tweede paal en daar leek Xaver de bal binnen te glijden. Helaas belandde zijn inzet op de paal. Twee minuten later deed DZS hetzelfde en raakte met een schot de paal. De mee opgekomen Stefan wist in de 11e minuut voor gevaar te zorgen, maar zijn inzet werd door de verdediging van DZS onschadelijk gemaakt. In de 14e minuut zorgde slordig balverlies in de verdediging ervoor dat DZS erg makkelijk aan de openingstreffer kwam: 0 – 1. Een behoorlijke tegenvaller omdat tot op dat moment ZOB best goed in de wedstrijd zat. In de 21e minuut kwam Yannick vanaf rechts het strafschopgebied van DZS binnen en wilde zijn tegenstander omspelen maar werd daarbij aangetikt en de strafschop werd toegekend aan ZOB. Specialist Stefan benutte de strafschop en de beide ploegen stonden weer gelijk: 1 – 1. De wedstrijd was daarna in evenwicht en dat was zeker voor ZOB een compliment. En het werd in de 35e minuut nog een stuk beter voor de thuisploeg. Een overtreding op Xaver werd bestraft. En de bal lag op ongeveer 20 meter van het doel van DZS. Inmiddels is dit een specialisme van Finn geworden. Feilloos draaide hij de bal in de rechterbovenhoek: 2 – 1. Toch wel een onverwachte voorsprong voor ZOB die ook de ruststand werd. Twee schoten van Tim en Liam wisten niet voor een hogere voorsprong te zorgen.

De voorsprong gaf ZOB een mentale boost. Maar ook werd duidelijk dat ZOB al heel diep had moeten gaan om de voorsprong te verkrijgen. De nodige blessures zorgen er nog steeds voor dat de ploeg niet compleet en ook zeker niet volledig fit op het veld staat. Een zware tweede helft lag daarom voor de hand.

De tweede helft begon heel vervelend voor ZOB. Nog geen twee minuten bezig in de tweede helft en DZS kwam op 2 – 2. Dat deden ze wel via een schitterende treffer. Van even buiten het strafschopgebied werd de bal prachtig binnen gekruld. Maar ZOB toonde karakter en kwam opnieuw op voorsprong. In de 53e minuut kwam Koen in duel in het stafschopgebied en hij wist al vallend de bal bij Hugo te krijgen en die tikte de bal binnen: 3 – 2. Helaas kon ZOB niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen minuut later leverde verwarring in de verdediging van ZOB een niet te missen kans op en stond het alweer 3 – 3. Het verzet van ZOB leek gebroken toen DZS in de 59e minuut op een 3 – 4 voorsprong kwam. ZOB kreeg het moeilijk maar via één moment had de wedstrijd nog kunnen keren. Hugo begon aan de soloactie waarbij hij vier verdedigers wist uit te spelen op een “Messi-achtige” wijze. Hij besloot uiteindelijk om niet te schieten, maar om de bal voor te geven op Xaver die helaas net te kort kwam om de bal binnen te tikken. In de slotfase was het verzet van ZOB definitief gebroken. Te veel spelers moesten mede door de blessures op hun tandvlees de wedstrijd uitspelen. In de 78e en 85e minuut liep DZS uit naar de eindstand van 3 – 6.

ZOB kwam in de tweede helft tegen DZS helaas te kort om tot een goed resultaat te komen. De wedstrijd was uiteindelijk zeker een revanche voor de kansloze nederlaag in de uitwedstrijd. ZOB ging strijdend ten onder en mocht bij een stand van 3 – 2 voor zelfs een kort moment aan een overwinning hebben gedacht. Hopelijk kan de ploeg volgende wedstrijd uit tegen Ilpendam met meer, en ook fittere spelers weer een goed resultaat boeken.