Zuiderweg 72 D
1456NH
WIJDEWORMER
tel. 075-6178807

Het is best wel vreemd dat de laatste wedstrijd van ZOB dateert van 26 maart toen er ruim van Wherevogels werd verloren. Het was dus weer even wennen voor de meesten om weer op het veld te staan. Met een nog verre van een fitte ploeg was er ZOB heel veel aan gelegen om een einde te maken aan een reeks van mindere wedstrijden. Het goede nieuws vooraf was dat Lorenzo na maandenlang blessureleed voor het eerst weer mee zou gaan doen.

Op voorhand was ZCFC niet de ideale ploeg om een goed resultaat tegen te halen. Hoewel er thuis verdienstelijk 1 – 1 was gespeeld ging het om een tegenstander die meedoet om de bovenste plaatsen. ZOB kende een droomstart want al na 21 seconden (!) stond ZOB al met 0 – 1 voor. Een heerlijke aanval waarbij Liam goed Finn wegstuurde en die wist met een mooie voorzet Joris te bedienen en die liet de keeper van ZCFC kansloos en schoot ZOB met raketsnelheid op voorsprong: 0 – 1. Een meer dan welkome steun in de rug op weg naar eerherstel. ZCFC zal zich vooraf de favoriet hebben gewaand, maar ze moesten dus vanaf het begin vol aan de bak om de verwachte overwinning binnen te gaan halen. Vanaf het begin was nu duidelijk dat ZOB de huid duur zou gaan verkopen. Eerherstel en misschien wel op voorhand onmogelijk geachte drie punten stonden ineens op het spel. ZCFC kreeg de overhand van het spel en was voortdurend dreigend. Al in de 6e minuut moest Boaz reddend optreden en dat zou niet voor het laatst zijn. Ook in de 13e en 18e minuut was het Boaz die ZCFC van scoren wist af te houden. Het leek het kwestie van tijd dat ZCFC gelijk zou maken. Maar in het hart van de verdediging stond het gelegenheidsduo Ryan en Jan heel sterk te spelen. ZOB probeerde via Liam en Finn van afstand wat terug te doen. Op het moment dat het leek dat ZOB een niet te slechten muur had opgetrokken was het toch raak voor de thuisploeg. In de 22e minuut was een van richting veranderd afstandsschot te veel voor Boaz die dan toch moest buigen: 1 – 1. Ondanks een kans voor Joris in de 24e minuut leek ZCFC het overwicht om te gaan zetten in een voorspong. Weer een uitstekende redding van Boaz en een bal op de paal leken uitstel van executie te zijn. De wedstrijd kreeg in de 34e minuut een verrassende wending toen ZOB opnieuw de leiding wist te nemen. Een afstandsschot van Finn werd gestopt door de keeper van ZCFC maar hij kon de bal niet klemvast krijgen. De rebound was een prooi voor Deon die attent de bal keihard binnenschoot: 1 – 2. Voor de tweede keer kwam ZOB op voorsprong en langzamerhand kwam er iets in de ploeg dat lang weg was geweest: onverzettelijkheid. ZOB zou via Jan en Calvin voor rust met afstandsschoten proberen om de voorsprong uit te breiden. De rust brak aan met een vooraf toch niet verwachte 1 – 2 voorsprong voor ZOB.

ZOB ging met een goed gevoel naar de kleedkamer en kwam dan ook heel gemotiveerd voor de tweede helft het veld op. Beducht als het was op een tegenstander die direct op jacht zou gaan naar de gelijkmaker bleef ZOB rustig en geconcentreerd spelen. In de eerste fase na rust waren het Liam en Xaver die het van afstand zouden proberen voordat ZCFC weer enkele kansen kreeg op een doelpunt. Maar tot twee keer toe stond Boaz de gelijkmaker in de weg. Daarmee was Boaz een van de grote uitblinkers van de wedstrijd, maar dat gold eigenlijk voor het hele team. Toch moeten zonder anderen tekort te doen ook Liam, Jan en Xaver worden genoemd als spelers die de onverzettelijkheid van ZOB in deze wedstrijd belichaamden. Liam die strooide met heerlijke passes en constant met heel veel rust de aanvallen opbouwde, Jan die als voorstopper op een voor hem onwennige plek werkelijk de longen uit zijn lijf liep en bijna iedere aanval ZCFC frustreerde met zijn intercepties en tenslotte Xaver die de welllicht gevaarlijkste speler van de tegenpartij tegen zich vond, maar hij knokte zich helemaal leeg om hem bij te houden. Langzamerhand vloeiden de kracht en het geloof bij de tegenstander weg en leek ZOB de overwinning steeds dichterbij te zien komen. Deon leek in de 70e minuut de wedstrijd te beslissen, maar vrij voor de keeper schoot hij vanaf links komend de bal maar rakelings naast. In de 78e minuut viel de beslissing toch in het voordeel van ZOB. Een heerlijke pass van Finn belandde bij Goof die bal verlengde met een lob over de keeper van ZCFC: 1 – 3. De zege was nu bijna binnen. In de slotfase ging ZCFC nog achterin een-op-een spelen en ontstond er daardoor ruimte voor ZOB in de tegenaanval. Met een kopbal in de 83e minuut was Deon nog dichtbij een vierde treffer van ZOB. Er waren in de slotfase nog enkele hachelijke voor het doel van ZOB, maar ZOB hield standvastig de voorsprong vast.

De 1 – 3 overwinning bij ZCFC is pas de eerste officiële van deze competitie (eerdere overwinning was vervallen door het wegvallen van de tegenstander). En deze overwinning voelde heel goed omdat het einde maakte aan een lange reeks van wedstrijden waarin het bepaald niet meezat. Met nog drie wedstrijden te gaan zit het seizoen er bijna op. Maar als in die drie wedstrijden ZOB dezelfde strijdlust aan de dag weet te leggen dan kan het nog een mooi einde van het seizoen worden.