ZOB E5 wint na een spannende tweede helft.

4 - 3

Wherevogels De E8

E-Pupillen (najaar), E5, 7e klasse 11

13 oktober 2012 10:00

Een wedstrijd om 10.00 uur tegen de E8 van Wherevogels. De tegenstanders waren eerder kerels dan E-pupillen: groot en breed. Desondanks combineerden de eigen jongens van de E5 er rustig op los, zochten goed de vrije man en eigenlijk vrij eenvoudig werd rust opgezocht met een grote voorsprong: 4 - 0.

In de rust werd er al gewaarschuwd dat de kracht en de conditie van de tegenpartij een belangrijke rol zou gaan spelen. Binnen een paar minuten werd dat werkelijkheid want ineens stond er 4 - 3 op de borden. De gelijkmaker zou hoe dan ook vallen: het was één-richtingsverkeer geworden en er was geen houden meer aan. Op het moment dat de 4 - 4 leek te vallen, trok de verdediging aan de noodrem: penalty tegen. De keeper stond, zoals altijd, zijn mannetje en stopte de strafschop en dat was achteraf gezien het keerpunt. De rust keerde terug in het spel, de aanval werd weer gezocht en de verdediging liet niets meer door en als dat laatste al gebeurde was het of de keeper of het aluminium van het doel dat de gelijkmaker voorkwam. Het eindsignaal van de scheidsrechter maakte een einde aan een heleboel spanning en zorgde dat de 3 punten thuis werden gehouden: 4 - 3.

Zaterdag 20 oktober de bekerwedstrijd tegen EVC: aanvang 08.45 uur in Edam met een jarige speler die na afloop zal trakteren (ongeacht de uitslag).