Jan Ploegerlaan 1
1483VR
DE RIJP
tel. 0299-673092

De laatste uitwedstrijd van ZOB was op voorhand een bijzondere wedstrijd voor Finn die in zijn woonplaats aantrad tegen zijn oude club. Voor de wedstrijd zette hij zijn medespelers in de kleedkamer dan ook extra op scherp om er een mooie wedstrijd van te maken.

Na een hele spectaculaire eerste helft stapte ZOB met een 2 – 3 voorsprong van het veld. ZOB toonde zeker in de eerste helft veel veerkracht en wist het hogergeplaatste De Rijp heel moeilijk te maken. Met daarbij de absolute hoofdrol voor Finn die symbool stond voor de strijdlust van ZOB in deze wedstrijd.

In de 11e minuut kwam ZOB met 1 – 0 achter en kwam ZOB goed weg door een bal op de paal van De Rijp en Boaz die een prima redding verrichtte om zo de achterstand niet groter te laten worden. Het verhaal van de hattrick van Finn begon in de 18e minuut. Een prachtige vrije schop vanaf de middencirkel van Kevin belandde perfect op het hoofd van Finn die 1 – 1 binnenkopte. Na geen minuut later leek ZOB zelfs de leiding te nemen. Een prachtige lob van grote afstand van Lorenzo stuiterde net voor de doellijn weer terug het veld in. Het was pech voor ZOB dat nog geen minuut later de thuisploeg alweer op 2 – 1 kwam. ZOB ging niet bij de pakken neer zetten en voerde de druk op. In de 37e minuut nam Jan een hoekschop vanaf links die feilloos door Finn werd binnen geknikt en plots stonden de ploegen weer gelijk 2 – 2. Het sprookje werd 2 minuten nog mooier. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Kevin op de doel en de rebound was voor Finn die 2 – 3 binnentikte. Daarmee leek de wedstrijd bijna op een filmscript. Finn die een hattrick scoort tegen De Rijp. Uiteindelijk ontbrak na 90 minuten alleen de overwinning nog.

Er is alle reden om vooral stil te staan bij de mooie eerste helft waar niet alleen ZOB een voorsprong naam, maar waar er ook sprake was van een mooie wedstrijd. Helaas zou ZOB in de tweede helft de voorsprong niet weten vast te houden en verloor het met 5 – 3.

Wat overbleef was een wedstrijd waarin in de eerste helft een gedreven Finn een hattrick scoorde tegen zijn oude ploeg. Gesteund door zijn ploeggenoten, die er allemaal aan bijdroegen aan een hele mooie eerste helft, maar eigenlijk gewoon ook heel goed partij hebben gegeven over 90 minuten tegen De Rijp. Eigenlijk zou de wedstrijd daar gewoon moeten zijn gestopt na het rustsignaal van onze eigen Max Nijenhuis…..