Radioweg 86
1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6926188

Uit bij de ongeslagen koploper WV-HEDW heeft ZOB na een spannende wedstrijd met 2-1 verloren. De eerste 10 minuten had ZOB een licht overwicht, waarna WV-HEDW de wedstrijd domineerde. In de laatste 10 minuten kreeg ZOB weer de overhand, maar kon na enkele hachelijke momenten voor het WV-HEDW doel de gelijkmaker er niet in krijgen.
vreugde_na_doelpunt.JPG

Trainer Mohad Zaoudi miste maar liefst 6 spelers door blessure’s en wintersport. Toch begon ZOB uitstekend aan de wedstrijd. Al in de 6e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Een snelle bekeken inworp van Romeo Fecunda komt bij de attente Robin Stevens die beheerst de WV-HEDW doelman passeert. Een mooie opsteker voor de gehavende ploeg, die in die beginfase het de koploper knap lastig maakte. Na die sterke periode nam WV-HEDW de wedstrijd in handen, en moest ZOB achteruit. De ploeg stond compact en goed te verdedigen, en speelde doelman Tim v Duuren met enkele goede reddingen een sterke wedstrijd. In de 13e minuut is WV-HEDW voor het eerst gevaarlijk uit een standaardsituatie. Een scherp genomen corner wordt binnen gewerkt, keeper Tim v Duuren weet fraai redding te brengen. WV-HEDW is nu duidelijk de bovenliggende partij en komt in de 21e minuut dan ook terecht op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant komt bij de geheel vrijstaande spits Mick v Moerkerk die de doelman van ZOB kansloos passeert.
redding_Tim.JPG

Ondanks dat ZOB maar moeilijk onder de druk van WV-HEDW uit kon komen kwamen er toch kansen voor de ploeg. In de 24e minuut onderschept Kid Ronday de bal bij een verdediger, hij komt alleen voor de keeper van WV-HEDW die zijn inzet met de voet weet te keren. Twee minuten later komt WV-HEDW gevaarlijk door het centrum door, maar doelman Tim v Duuren weet fraai redding te brengen. De koploper uit Amsterdam is dan wel de betere ploeg, maar echt grote mogelijkheden worden niet gecreëerd in de eerste helft. In de tweede helft is de eerste mogelijkheid voor ZOB. Een vrije trap van Colin Coenderman komt bij Danny Streekstra die zijn inzet maar net naast ziet gaan. In de 51e minuut wordt een voorzet van Kid Ronday bij de tweede paal door Yassin El Yaakoubi maar net over het doel geschoten. In de 61e minuut komt WV-HEDW op voorsprong. Een vrije trap kan in de verdediging niet goed weggewerkt worden, vanaf de zestienmeter scoort Tim Correia met een harde lage schuiver de 2-1. Gezien het spelbeeld in de wedstrijd een terechte voorsprong voor WV-HEDW.
Kid_passeert.JPG

In de 67e minuut weet doelman Tim v Duuren op fraaie wijze een afstandsschot te keren, de terugspringende paal wordt door de WV-HEDW spits binnen gewerkt, maar terecht afgefloten voor buitenspel. In de laatste fase van de wedstrijd speelt ZOB met meer dreiging naar voren en ontstaan er enkele hachelijke momenten voor het WV-HEDW doel. Een vrije trap van Colin Coenderman wordt bij de eerste paal fraai gepakt door de WV-HEDW keeper. Niet veel later weet de doelman opnieuw een bal bij de eerste paal weg te werken na een corner van dezelfde speler. In de slotfase dringt ZOB wel aan, maar weet de gelijkmaker niet te scoren. Toch kan de ploeg met het vertoonde spel tegen het sterke WV-HEDW de wedstrijd van zaterdag tegen Honselersdijk met vertrouwen tegemoet zien.