Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

In de strijd om de onderste plaatsen heeft ZOB tegen concurrent Zwaluwen 30 belangrijke punten verspeeld. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Na de nederlaag van vorige week tegen Honselersdijk, leek de ploeg zich goed te herpakken en op weg naar een 3-2 overwinning. Zwaluwen 30 wist echter vlak voor tijd de gelijkmaker te maken en hier schoten beide ploegen weinig mee op gezien de andere uitslagen in de competitie. ZOB verzuimde om in de eerste helft de kansen te benutten en verder afstand te nemen van de tegenstander dan de 2-2 ruststand.
duel_Rowin_en_Romeo.JPG

In de beginfase speelden beide ploegen voorzichtig en zakte Zwaluwen 30 wat in en liet ZOB komen, maar waren gevaarlijk in de counter en uit dode spelmomenten. In de 19e minuut komt Zwaluwen 30 gevaarlijk door over de rechterkant, de spits komt alleen voor doelman Tim v Duuren maar die weet met de voet redding te brengen. In de 23e minuut komt Zwaluwen 30 op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap wordt achter de verdediging gelegd op de inkomende Jerven Devid die doelman Tim v Duuren kansloos laat. Een tegenvaller voor ZOB, maar de ploeg hersteld de achterstand snel. Twee minuten na de treffer stuurt Yassin El Yaakoubi Dennis Jansen de diepte in, zijn voorzet komt op maat bij de inkomende Colin Coenderman die de gelijkmaker binnen schiet. ZOB heeft een licht overwicht maar moet uitkijken voor de counter en dode spelmomenten van Zwaluwen 30. In de 31e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong. Verdediger Rowin Mol zet de aanval zelf op, gaat goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt op maat bij de inkomende Dennis Jansen die met een fraaie volley de Zwaluwen doelman kansloos laat. In de eerste helft had ZOB verder afstand moeten nemen, nu komt Zwaluwen 30 wat tegen de verhouding in 5 minuten voor de wissel op gelijke hoogte. Een diepe bal wordt verkeerd ingeschat door de ZOB doelman en het is opnieuw Jerven Devid die profiteert en de gelijkmaker scoort.
Rowin_verdedigd_uit.JPG

In de tweede helft komt het eerste gevaar van ZOB. In de 53 minuut weet de doelman twee keer redding te brengen op inzetten van Yassin El Yaakoubi en Dennis Jansen. ZOB is duidelijk weer op zoek naar de voorsprong, maar moet attent blijven voor de counters van Zwaluwen 30. In de 72e minuut komt ZOB opnieuw op voorsprong. Een vrije trap van Dennis Pals komt bij de inkomende Colin Coenderman die zijn tweede doelpunt achter de doelman van Zwaluwen 30 werkt. ZOB lijkt op weg naar de overwinning als Zwaluwen 30 toch weer langszij komt in de slotfase. In de 87e minuut weet verdediger Rowin Mol nog koppend redding te brengen op de doellijn, uit de ontstane corner wordt de bal uit een scrimmage voor het doel door Calvin de Boer in het doel gewerkt. In de 90e minuut zet Rowin Mol goed door over de linkerkant, zijn voorzet kan echter net niet binnen gewerkt worden.Een tegenvaller voor het team dat in de strijd om de onderste plaatsen de punten hard nodig heeft. Door de andere uitslagen in de competitie schieten beide ploegen erg weinig op met de puntendeling. Dave Ninteman werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend.