Strijphorst 2
2675WN
HONSELERSDIJK
tel. 0174-626272

In de strijd om de onderste plaatsen is ZOB hard onderuit gegaan bij concurrent Honselersdijk. De tegenstander, die beslist geen hoogvlieger is in de 1e klasse, troefde het team van trainer Mohad Zaoudi af op inzet en instelling. De ploeg uit de gelijknamige plaats speelde veel agressiever en wonnen veel meer duels. Een wedstrijd verliezen hoort er bij, maar dat dit gebeurd op basis van een betere inzet bij de tegenstander moet de spelers toch aan het denken zetten. Spelers en technische staf hebben duidelijk nog veel werk te doen om het tij te keren.

In de eerste tien minuten had ZOB een licht overwicht, maar na deze fase nam Honselersdijk het initiatief over. Het eerste gevaar komt van ZOB, Een voorzet van Yassin El Yaakoubi op Colin Coenderman wordt net naast geschoten. Even later gaat Yassin goed door over de linkerkant, maar zijn inzet gaat net voorlangs. In de 14e minuut komt het eerste gevaar van Honselersdijk, de spits speelt zich goed vrij, maar zijn inzet wordt fraai gestopt door doelman Tim van Duuren. Even later wordt een corner door de spits maar net naast gekopt. De doelman die een sterke wedstrijd speelde, moest in die fase van de eerste helft enkele keren handelend optreden, In de 26e minuut stopt hij een harde inzet van de geheel vrijstaande spits, en in de 32e minuut weet de doelman een lage inzet van de spits uit zijn doel te houden. Honselersdijk komt in de 33e minuut op voorsprong. Bij het uitverdedigen lijdt ZOB balverlies, de bal komt bij de geheel vrijstaande Steyn de Bruijn die doelman Tim van Duuren nu wel kansloos laat. Honselersdijk speelt opportunistisch en hanteert snel de lange bal waar de verdediging van ZOB de nodige moeite mee heeft. Het spel van ZOB is te statisch en gebeurd te veel uit stilstand, er is veel te weinig beweging en daardoor erg vaak balverlies.

Opvallend is dat de afvallende bal vaak een prooi is voor Honselersdijk, die veel agressiever reageren in de duels. In de 40e minuut wordt weifelend opgetreden in het centrum van de verdediging, Lars Ammerlaan kan profiteren en keeper Tim van Duuren voor de tweede keer kansloos laten. Vlak voor de wissel scoort ZOB de aansluitingstreffer, Yassin El Yaakoubi passeert zijn tegenstander en zijn inzet kan door de doelman van Honselersdijk gestopt worden, de terugspringende bal wordt door Kid Ronday in het lege doel gekopt. Een opsteker voor ZOB zo vlak voor de wissel. Het spelbeeld in de tweede helft blijft hetzelfde, een veel agressiever Honselersdijk en een ZOB team die het vooral af lieten weten in de omschakeling. In de 49e minuut is dit fataal, een vrije trap van ZOB bij de zestienmeter van Honselersdijk komt in het bezit van de tegenstander, de restverdediging van ZOB staat duidelijk niet goed en in de counter wordt de bal via een ZOB verdediger ongelukkig in het doel gewerkt.

ZOB loopt op de eerste fase na de gehele wedstrijd achter de feiten aan, en verliest te veel persoonlijke duels. In de 76e minuut wordt een corner van Dernnis Pals door de doelman gemist en in kansrijke positie kopt Rowin Mol de bal over het doel. Vlak voor tijd krijgt Honselersdijk nog een strafschop. De spits gaat alleen op doelman Tim v Duuren af, deze weet met een sliding op de bal redding te brengen. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in en legde de bal op de stip.De toegekende strafschop wordt door Tom v Veen beheerst in de hoek geschoten. Een verdiende nederlaag voor ZOB, dat door de winst van Die Haghe op Monnickendam nu alleen op de onderste plaats staat. De ploeg zal zich na deze teleurstelling moeten herpakken, en met een betere instelling en meer inzet de komende wedstrijden in moeten gaan. Zaterdag tegen Zwaluwen 30 kan de ploeg laten zien dat het wel degelijk wat te zoeken heeft in de 1e Klasse.

Scoreverloop:   33e min.            Steyn de Bruijn             1-0

40e min.            Lars Ammerlaan           2-0

44e min.            Kid Ronday                  2-1

49e min.            Rowin Mol (e.d.)           3-1

89e min.            Tom v Veen                  4-1