Hoofdweg 85 B
3641PR
MIJDRECHT
tel. 0297-286078

Uit bij Argon, de nummer drie van de competitie, heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door verdiend met 1-3 te winnen. Het wedstrijdverloop kende twee gezichten, de eerste helft was duidelijk voor Argon dat ook terecht op voorsprong kwam, maar na het eerste half uur kwam ZOB wat beter in de wedstrijd. De tweede helft was ZOB duidelijk de bovenliggende partij, de 1-0 achterstand werd verdiend omgebogen naar een 1-3 overwinning.

In de eerste helft is de ploeg uit Mijdrecht duidelijk de betere ploeg, ZOB verliest te veel duels en laat te veel ruimte aan de bewegelijke aanvallers van Argon. Al in de 12e minuut komt ZOB op een 1-0 achterstand. Een snelle combinatie door het centrum van de verdediging wordt laag in de hoek afgemaakt achter de kansloze doelman Tim van Duuren. Een verdiende voorsprong voor Argon dat in de eerste helft met meer dreiging speelde dan ZOB. Er werd bij ZOB niet kort en agressief verdedigd, en de aanvallers bij Argon kregen daar door te veel ruimte om gevaarlijk te worden. In de 32e minuut ziet Dennis Jansen de doelman wat te ver voor zijn doel staan, de lob van Dennis weet de doelman maar net tot corner te verwerken. In de 34e minuut gaat verdediger Lester Aarsman goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door Stefan v Wonderen maar net over het doel geschoten.

Na het eerste half uur waarin Argon korter en feller was dan ZOB, kantelde de wedstrijd langzaam richting ZOB. De sterk spelende doelman Tim v Duuren moest in de 36e minuut nog wel een inzet van de spits uit zijn doel werken. Trainer Mohad Zaoudi had zijn ploeg in de rust duidelijk gemaakt dat er scherper en korter gedekt moest worden, en dat er met meer overtuiging gespeeld moest worden. In de tweede helft stond de ploeg duidelijk beter, en werden er meer duels gewonnen. In de 51e minuut komt ZOB op gelijke hoogte. Een corner van Wouter v Os kan in de verdediging van Argon niet goed weggewerkt worden, spits Kid Ronday is attent en scoort de verdiende gelijkmaker. ZOB is nu duidelijk de betere ploeg, en speelt met meer overtuiging dan in de eerste helft. In de 57e minuut komt ZOB op een 1-2 voorsprong. Colin Coenderman stuurt Yassin El Yaakoubi de diepte in, tussen twee verdedigers in weet de aanvaller de bal fraai achter de doelman te werken.

In de 63e minuut wordt er bij ZOB slecht uitverdedigd, de bal wordt zo maar ingeleverd bij de spits die alleen op doelman Tim van Duuren af kan gaan, de keeper weet de inzet van de spits fraai tot corner te verwerken. In de 69e minuut wordt een vrije trap van Argon door de doelman over de lat gewerkt. ZOB geeft in de tweede helft veel minder ruimte weg dan in de eerste helft, maar Argon blijft gevaarlijk in de counter. In de 83e minuut komt een voorzet vanaf de rechterkant bij de vrijstaande spits die maar net naast kopt. Argon speelt nu met meer druk naar voren en er ontstaat ruimte voor de aanvallers van ZOB. In de 86e minuut komt ZOB er snel uit en ontstaat er een meerderheid in de aanval, Dennis Jansen gaat goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de geheel vrijstaande spits Kid Ronday die zijn tweede van de middag in het doel werkt en is de wedstrijd gespeeld. Opvallend waren nog de sterke invalbeurten van Robin Stevens en Jasper v d Kroon die beiden voor op in de strijd gingen om de winst veilig te stellen. Een verdiende overwinning voor ZOB, dat door het resultaat de aansluiting met de onderste ploegen weet te behouden, en doet de laatste plaats weer over aan Die Haghe, maar die hebben nog wel twee wedstrijden minder gespeeld. Zaterdag tegen Valken 68 moet de ploeg de gehele wedstrijd fel en met veel inzet spelen om ook tegen deze tegenstander de volle winst te pakken.

Scoreverloop:   12e min  Younes Quaali             1-0

51e min  Kid Ronday                 1-1

57e min  Yassin El Yaakoubi      1-2

86e min  Kid Ronday                 1-3