Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

ZOB heeft na een lange stilstand i.v.m. corona de wedstrijd om de onderste plaats tegen Die Haghe niet in winst om kunnen zetten. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi kwam na 38 minuten met 10 man te staan, en knokte met een man minder en met veel inzet naar een 0-0 gelijkspel. Bij winst had ZOB twee plaatsen kunnen stijgen in de competitie. Met het ene punt schoten beide ploegen niet veel op.
Colin_verdedigd_uit.JPG

In de wedstrijd kwam Die Haghe als eerste gevaarlijk door, in de 4e minuut werd een inzet vanaf de rechterkant knap gepakt door doelman Tim v Duuren. In de 17e minuut krijgt de spits van Die Haghe een vrije kans, maar zijn inzet gaat naast. In de 26e minuut is ZOB voor het eerst gevaarlijk, een vrije trap van Dennis Jansen wordt bij de tweede paal door Rowin Mol over gekopt. In de 29e minuut komt Romeo Fecunda goed door over de rechterkant, zijn voorzet komt bij de inkomende Yassin El Yaakoubi, die zijn schot maar net naast ziet gaan. Na een voorzichtige beginperiode van beide ploegen komt ZOB wat beter in de wedstrijd. In de 31e minuut Komt spits Kid Ronday in scoringspositie, maar zijn inzet kan door de keeper van Die Haghe met de voet tot corner verwerkt worden. In de 36e minuut komt een corner gevaarlijk voor het doel van Tim v Duuren, de bal wordt echter gemist door de spits van Die Haghe.
Tim_plukt_de_bal_uit_de_lucht.JPG

Net nu ZOB wat beter in de wedstrijd komt, krijgt een verdediger van ZOB een directe rode kaart. In een duel op de achterlijn heeft de scheidsrechter een slaande beweging geconstateerd en komt ZOB met 10 man te staan. In de 41e minuut gaat Yassin El Yaakoubi op snelheid zijn tegenstander voorbij, hij wordt neergelegd door een verdediger en ontvangt een gele kaart, die ook nog werd gegeven aan een protesterende medespeler. De scheidsrechter gaf in de eerste helft maar liefst 6 x geel en Eén keer rood in een niet eens zo onsportieve wedstrijd. Vlak voor de wissel wordt een inzet vanaf de rechterkant fraai gestopt door keeper Tim v Duuren.
Rowin_kopt_over.JPG

In de tweede helft creëerden beide ploegen niet echt veel kansen, en werd de strijd voornamelijk op het middenveld gespeeld. ZOB laat zich met 10 man wat inzakken, en loert op een snelle counter Die Haghe kan niet echt profiteren van de man meer situatie, en kan pas in de 62e minuut gevaarlijk worden. Een vrije trap in kansrijke positie wordt over het doel van Tim v Duuren geschoten. In de 73e minuut scoort spits Kid Ronday met het hoofd, de treffer wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. In de 76e minuut wordt de bal zo maar ingeleverd bij de aanvaller van Die Haghe, alleen voor doelman Tim v Duuren wordt zijn inzet fraai gestopt door de doelman. In de slotfase spelen beide ploegen rommelig en is er van beide kanten veel balverlies. Gezien het spelbeeld en de kansen is de 0-0 een terechte uitslag, en heeft ZOB met een man minder met veel inzet er een punt uitgesleept. Gezien de plaats op de ranglijst hadden dit er eigenlijk drie moeten zijn. Rowin Mol werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk uit Purmerend. Zaterdag wacht het drieluik uit bij WV-HEDW, ZOB 1, 2, en 3 spelen dan allemaal bij de ploeg uit Amsterdam.