Datum

13 oktober 2012 13:30

Accommodatie

Onbekend

Na de krappe 3-2 overwinning op Purmerend B2 blijft onze B3 op kop van de ranglijst staan. De ZOB-ers hadden het echter niet gemakkelijk tegen de concurrent uit Purmerend. Met rust stond Purmerend met 0-1 voor. Met name aan de ZOB kant was de opbouw onzorgvuldig. Kansen waren er desondanks volop. Maar ook daar werd voor rust zeer slordig om gesprongen. Dat werd allerminst verwacht voor aanvang van de wedstrijd. De dubbele 9-0 overwinning op zowel SDOB B1 en Wherevogels B1 (en niet te vergeten de uit de uitslag gehaalde 2-5 overwinning bij Real United B1) had de verwachtingen omhoog gestuwd. De B3 heeft een goed team dit jaar. Tegenstander Purmerend had met maar liefst 6-1 verloren van hekkesluiter HBOK, dus zou dat varkentje wel even gewassen worden.
Dat een dergelijke houding verkeerd kan uitpakken werd in de rust wel duidelijk. Een felle Remon van Braam maakte in niet mis te verstane woorden duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden in de tweede helft. En dat gebeurde. In korte tijd na rust wist ZOB de achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong na mooie aanvallen over de vleugel scoorde eerst Tim de gelijkmaker en nog geen 5 minuten later zette Jens de 2-1 voorsprong op het scorebord. Er op en erover zou je denken. Maar dat gebeurde niet. Weer verslapte ZOB nadat het voorsprong genomen had en stond het toe Purmerend op gelijke hoogte te komen: 2-2. Meteen daarop volgde een fel offensief van onze B3. Dat leverde een flink aantal kansen op en 5 minuten voor tijd de voorsprong na een mooi doelpunt van Jesse. Purmerend gaf zich gewonnen en ZOB stond op KOP!! Gefeliciteerd jongens. Probeer elke wedstrijd geconcentreerd en zonder onderschatting in te gaan. Dan kan het nog een mooi seizoen worden. Wellicht met een kampioenschap aan het eind.