7 - 1

Zaanlandia E2

E-Pupillen (najaar), E1, 1e klasse 05

27 oktober 2012 8:45

De E1 kreeg vandaag de gelegenheid om te laten zien dat het de beroerde tweede helft van de vorige wedstrijd  achter zich heeft gelaten. Het was om die reden wel prettig om deze tegenstander te treffen. Zaanlandia kwam met een eerste jaars team en koos er voor om 7:7 te spelen. Het was natuurlijk wel bekend dat een jaar leeftijdsverschil heel wat uit kan maken, al heeft de E1 aardig wat spelers die later in het jaar hun verjaardag vieren. Technisch gezien waren de tegenstanders bijna gelijkwaardig, maar op het gebied van snelheid en duelkracht schoten ze te kort ten opzichte van de E1. Het hielp natuurlijk ook dat onze eerste aanval, over links en door Dirk met een scherpe voorzet besloten, door Rafaël simpel binnen kon worden getikt. Niet lang daarna gevolgd door het tweede doelpunt. Bij een mooie indraaiende hoekschop van Dirk beoordeelde de keeper de bal licht verkeerd. Hij wilde de bal stompen maar door het gevaarlijke effect dat Dirk aan de bal had meegegeven gleed het ding aan de verkeerde kant van de handschoen het doel binnen. Uit een mooie 1-2 tussen Dirk en Bobby kon de laatste met een mooi schot met links de keeper in de korte hoek verrassen. Zaanlandia kon er weinig tegenover stellen. Omdat we er voorin kort op zaten werd de opbouw aan de keeper over gelaten. Met zijn uittrappen wisten onze spelers achterin, Deyan, Bradley en Robin wel raad. Het tegendoelpunt viel dan ook niet uit een aanval maar uit een verkeerd geplaatste terugspeelbal. Sam kon de bal alleen maar wegtikken , maar de meegelopen spits kon de bal simpel binnen lopen. Dat we van deze kleine tegnslag niet schrokken was duidelijk. Kort erna was het 4-1. Jop schoot in de korte hoek de keeper precies tussen de benen door. In de rust spraken we af om niet te verslappen en op dezelfde manier verder te spelen. Dat is aardig gelukt. Zaanlandia heeft in de tweede helft geen kans gekregen. Meestal hielden ze een extra speler achter zodat ze daar wat beter tegenstand konden bieden. Het duurde even voordat we weer konden scoren maar uit een mooi steekpassje van Bobby kon ook César een doelpunte meepikken. Er bleven ondertussen genoeg kansen onbenut. De keeper had duidelijki een beter tweede helft. Al moest hij wel het antwoord schuldig blijven op een hard schot van Bobby. Wie de maker van het laatste doelpunt was, is me even ontschoten, maar de speler weet het zelf vast nog wel. Sam had een rustig dagje, maar liet bij de penalties zien dat hij niet had geleden onder de kou. Alle ballen die binnen de palen kwamen, hield hij eruit. Al met al een leuke wedstrijd tegen een tegenstander die sportief tegenstand bleef bieden. Komende wedstrijd ook een eerste jaars tegenstander maar zeker van een beter niveau. Eens kijken hoe we het tegen Purmersteijn zullen doen. De trainer