Datum

10 november 2012 10:00

Accommodatie

Onbekend

De koploper was vandaag te gast op het Zuidoosterpark. Altijd een mooie uitdaging om die de eerte nederlaag toe te brengen. Om daarin te slagen moest het team de tegenstander zonder ontzag bestrijden. In het begin van de wedstrijd had de E1 naar mijn mening te veel respect voor OFC waardoor zij te veel ruimte kregen. OFC kon daarom makkelijk voetballen, iets wat ze goed afging. Al na twee minuten konden ze scoren. Dat kwam het vertrouwen van de E1 niet ten goede. Het bleef van onze kant onzeker waardoor we de bal veel te snel verspeelden. OFC had dat beter voor elkaar. Het waren geen wondervoetballers, maar ze speelden snel over en het vrijlopen zonder bal was beter verzorgd dan bij ons. Niet onlogisch dat ze in de negende minuut de 2-0 maakten. We konden af en toe een goede aanval opzetten. Uit één van die aanvallen kwamen we terug in de wedstrijd. Het schot van Bob werd half gekeerd door de keeper maar Dirk stond goed op te letten bij de tweede paal en kon daar strak binnen schieten. OFC zocht weer de aanval, maar het duurde toch weer een tijdje voordat ze gevaarlijk werden. Sam plukte snel achter elkaar twee ballen uit de bovenhoek, maar moest kort voor de rust toch vissen omdat we de mid-mid iets te makkelijk de bal lieten aannemen, draaien en schieten. Na de rust waren eerste mogelijkheden voor de E1. Bobby en César kregen goede mogelijkheden om te scoren maar jammer genoeg stond de keeper in de weg. Daarna kwam OFC weer opzetten en lieten ze zien waar hun kracht lag: op het moment dat ze in de aanval een man meer hadden, konden ze dat heel goed uitspelen. De instappende verdediger werd uitgespeeld en de spits stond vrij voor de keeper. Dat bracht de stand op 1-5. Gelukkig bleven onze jongens voor een betere score gaan. Dat lukte. Dirk bracht ons weer dichterbij en Bobby schoort een vrije trap heel mooi en hoog in de verre hoek. Jammer dat we de mogelijkheden die we er na nog kregen niet benutten, want dan waren we misschien nog met een verrassende score uit de wedstrijd gekomen. Nu was het laatste woord aan de tegenstander. De overwinning was verdiend, maar met wat meer vertrouwen in eigen kwaliteiten hadden we het de tegenstander wat moeilijker kunnen maken. De trainer