Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Uit bij Nunspeet heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 2-3 te winnen. De tegenstander had ZOB in de thuiswedstrijd nog vrij kansloos met 1-3 verslagen, de ploeg van de trainers Schakel en Nectar hebben dus hun revanche en staan nu veilig waar het gaat om de nacompetitie tegen degradatie. In de eerste helft heerste ZOB en komt dan ook volkomen verdiend op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft moest Nunspeet wel komen en drukte het ZOB in de verdediging. ZOB hield echter goed stand, en in de hectische slotfase kan Nunspeet in blessuretijd nog de aansluitingstreffer maken, maar verder liet de verdediging van ZOB het niet komen.

Foto uit archief

Door de afwezigheid van Rowin Mol en Kevin Hijlkema die beiden bij een bruiloft zaten, hadden de trainers Schakel en Nectar een basisplaats ingeruimd voor de routinier Dave Ninteman. Dave speelde een sterke partij, en was een rustpunt op het middenveld. De eerste kans in de wedstrijd was voor ZOB, een snel uitgespeelde aanval komt uit bij Dave Ninteman die de bal maar net naast het doel schiet. Nunspeet start voorzichtig en ZOB is duidelijk de betere ploeg. In de 12e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Jerrold v d Eeckhout wordt door Stefan v Wonderen fraai terug gekopt op de inkomende Colin Coenderman die de 0-1 binnen schiet. Nunspeet speelt angstig en kan maar zelden gevaarlijk worden in de eerste helft. In de 30e minuut speelt Kid Ronday zich knap vrij aan de zijkant, zijn voorzet wordt slecht weggewerkt in de verdediging bij Nunspeet, Stefan v Wonderen is attent en kan de 0-2 binnenwerken.

In de 38e minuut komt de spits van Nunspeet gevaarlijk door, maar wordt door een uitstekende tackle van Danny Streekstra  van scoren afgehouden. Niet veel later wordt een vrije trap van Nunspeet bij de tweede paal net naast het doel gewerkt. Gezien de krachtsverhoudingen in het veld staat er bij de wissel een terechte 0-2 voor ZOB op het scorebord. In de tweede helft moet Nunspeet wel komen en drukt het ZOB naar achteren. In de 55e minuut is er een snelle aanval van Nunspeet, de inzet van de spits wordt door doelman Tim v Duuren tot corner verwerkt. In de tweede helft kan ZOB maar weinig gevaarlijk doorkomen. In de 64e minuut is er een snelle aanval van ZOB over de rechterkant, de voorzet van Marko Pals wordt door de inkomende Stefan v Wonderen maar net naast geschoten. In de 73e minuut wordt een schot van een aanvaller van Nunspeet tegen de arm van een ZOB verdediger geschoten, en legt de scheidsrechter de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos door Dominique van de Grift benut. Drie minuten later krijgt Nunspeet een vrije trap op de rand van de zestienmeter. De ingeschoten bal wordt door keeper Tim v Duuren fraai tot corner verwerkt.

De tweede helft  heeft Nunspeet wel een overwicht, en is ZOB gevaarlijk in de counter. In de 79e minuut stuurt Marko Pals met een bekeken pass Raphaelleo Baal de diepte in, vrij voor de doelman schiet Raffie vanaf de rand van de zestienmeter hard en laag de 1-3 binnen. Na deze treffer is het geloof bij Nunspeet helemaal weg, al probeert de ploeg nog wel om de stand een andere wending te geven. In de 85e minuut gaat de spits van Nunspeet alleen op doelman Tim v Duuren af, Tim weet op fraaie wijze de inzet van de spits te stoppen. In de 86e minuut komt de jonge Luca van Dijk in het veld, die daarmee zijn debuut maakt in het eerste team van ZOB. In de 88e minuut heeft ZOB geluk dat een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter via de onderkant van de lat het veld weer in gaat. In de 90e minuut redt doelman Tim v Duuren op een afstandsschot van de Nunspeet spits en werkt de bal tot corner. Uit de ontstane corner scoort Vincent Huisman de 2-3. Te tijd is echter te kort voor Nunspeet om op gelijke hoogte te komen. Een belangrijke overwinning voor ZOB, dat in de stand nu niet meer is te achterhalen waar het gaat om de degradatieplaatsen. De ploeg staat nu gelijk met Argon op een keurige vierde plaats, en kan in het gunstigste geval een periode overnemen, dan moeten de laatste twee wedstrijden wel gewonnen worden, en is de ploeg natuurlijk afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie. Zaterdag thuis tegen Zuidvogels, die uitgeschakeld lijken voor de eerste plaats, kan de ploeg laten zien of het daar ook recht op heeft.