Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

Uit bij koploper Roda 46 heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 0-2 te winnen. De eerste twintig minuten van de eerste en van de tweede helft kwam ZOB wat onder druk te staan, maar in beide helften voetbalde de ploeg van de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar zich er goed onderuit. ZOB was heel efficiënt met de kansen, verdedigend stond het goed en er werden niet echt veel kansen weggegeven.

De beginfase was voor Roda 46 dat enkele behendige voorhoede spelers heeft. Het eerste gevaar van Roda 46 komt vanaf de rechterkant, de spits ziet zijn inzet gestopt worden door doelman Tim v Duuren. Niet veel later stopt de doelman van Roda 46 een inzet van Kevin Hijlkema. In de 15e minuut is er slordig balverlies bij ZOB, de spits van Roda 46 kan alleen op doel af gaan, maar zijn inzet is te zacht en kan door Tim v Duuren makkelijk gestopt worden. In de 20e minuut krijgt Roda 46 een grote kans, uit de kluts komt de bal voor de voeten van de spits, vrij voor doelman Tim v Duuren weet deze echter fraai redding te brengen. ZOB staat verdedigend goed, en komt in de 26e minuut op een 0-1 voorsprong. Robin Stevens stuurt met een bekeken pass Raphaelleo Baal de diepte in, en met een bekeken schuiver in de verre hoek is de doelman kansloos. Roda 46 heeft wel een licht overwicht, maar ZOB is erg dreigend in de counter.

Een voorzet van spits Kid Ronday op Marko Pals wordt door Marko hard ingeschoten maar fraai door de doelman van Roda 46 tot corner verwerkt. Nog voor de wissel moet Jerrold v d Eeckhout er af met een blessure en wordt vervangen door Manolito Jooren. Ook in de tweede helft begint Roda 46 met een licht overwicht, maar is de eerste kans voor ZOB, een afstandsschot van Nigel Schaasberg gaat net naast het doel. In de 58e minuut komt Raphaelleo Baal vrij voor de keeper, deze weet het schot met de voet tot corner te verwerken. Niet veel later komt Roda 46 gevaarlijk door, een voorzet vanaf rechts wordt goed ingeschoten maar uitstekend gepakt door keeper Tim v Duuren.

Ook na een dubbele wissel in de tweede helft blijft ZOB verdedigend sterk staan, en blijft de ploeg dreigend in de counter. Roda 46 kan niet echt meer tot grote kansen komen, en ZOB komt vaker gevaarlijk door. In de 76e minuut komt ZOB op 0-2. Een vrije trap van Manolito Jooren vanaf de rechterkant wordt niet goed ingeschat door de Roda 46 doelman, deze stompt de bal voor de voeten van Stefan v Wonderen, die de bal breed legt op Raphaelleo Baal die zijn tweede van de middag scoort en de wedstrijd in het slot gooit. Het vertrouwen bij Roda 46 is weg na deze treffer en krijgt ZOB nog enkele mogelijkheden. Jasper v d Kroon passeert zijn tegenstander en komt alleen voor de keeper, deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. In de slotfase speelt ZOB de verdediging van Roda 46 uit, aan de rechterkant, het schot van Dennis Pals gaat maar net over het doel.

Een uitstekend resultaat tegen de koploper, en de ploeg van Schakel en Nectar kunnen zaterdag tegen de nieuwe koploper de Bilt in een thuiswedstrijd weer volop er tegen aan om aansluiting te houden bij de bovenste plaatsen in de competitie.

Scoreverloop:   26e min.  0-1  Raphaelleo Baal

76e min.  0-2  Raphaelleo Baal