Termietergouw 8
1027AD
AMSTERDAM
tel. 020-6366013

Uit bij het laag geklasseerde HBOK heeft ZOB met 2-0 verloren. In een miezerige regen en daardoor spekglad veld is ZOB geen moment in de wedstrijd gekomen. HBOK staat nog op een degradatieplaats en zal in de laatste wedstrijden de nodige moeite hebben om zich te handhaven. De winst op ZOB is voor interim trainer Thijs Schipper en zijn spelers dan ook een mooie opsteker voor het vervolg van de competitie.

Foto uit archief
ZOB begon slecht aan de wedstrijd, en heeft de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen. Al in de 4e minuut komt HBOK op een 1-0 voorsprong. Bij ZOB wordt slecht uitverdedigd, en bij de voorzet wordt er niet goed ingegrepen en kan de bij de tweede paal staande Romello Austin simpel de 1-0 binnen werken. HBOK is duidelijk de bovenliggende partij, en ZOB kan in de miezerige regen en het gladde veld geen moment in de wedstrijd komen. In de 29e minuut is HBOK weer gevaarlijk, een afstandsschot gaat maar net naast het doel van Tim v Duuren. Na 34 minuten is ZOB voor het eerst gevaarlijk, Kid Ronday gaat goed door over de linkerkant, zijn schot wordt echter door HBOK doelman Joey Potveer tot corner verwerkt. Uit de ontstane corner kopt Wouter v Os de bal net over het doel.

In de slotfase van de eerste helft is er een fraaie redding van doelman Tim v Duuren op een schot van de HBOK spits. In de tweede helft komt het eerste gevaar van ZOB, een vrije trap wordt door spits Kid Ronday over het doel gekopt. In de 7e minuut van de tweede helft komt HBOK op een 2-0 voorsprong. De goed leidende scheidsrechter laat bij een duidelijke overtreding van een HBOK speler doorspelen, er wordt door HBOK optimaal van geprofiteerd en met een harde lage schuiver scoort Davey Claus de 2-0. ZOB kan HBOK maar niet onder druk krijgen, en lijdt op het gladde veld te veel onnodig balverlies. In de 60e minuut wordt een afstandsschot van HBOK door Tim v Duuren fraai over de lat gewerkt.

HBOK blijft de betere ploeg en gaat beter met de slechte omstandigheden om dan ZOB dat een collectieve offday heeft. In de 67 minuut wordt een inzet van HBOK door de net ingevallen Manolito Joren van de lijn gehaald. Door blessures bij ZOB moet trainer Hans Schakel een dubbele wissel toepassen, en is het vertrouwen voor een beter resultaat er duidelijk niet bij ZOB. In de 83e minuut gaat de net ingevallen Julian Mul langs zijn tegenstander, zijn voorzet wordt door spits Kid Ronday fraai ingeschoten, het doelpunt wordt achter afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd komt de HBOK spits nog alleen voor Tim v Duuren, zijn inzet gaat echter net naast het doel.

Een verdiende overwinning voor HBOK die weer hoop geeft om bij de rechtstreekse degradatieplaatsen weg te komen. ZOB staat nog steeds 5 punten los van de gevarenzone, maar zal in de resterende wedstrijden nog wel punten moeten halen om daar weg te blijven. Zaterdag de wedstrijd thuis tegen De Meern, kan de ploeg laten zien dat het echt in de bovenste regionen van de competitie hoort.