Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 Groep 1

Diederik Sonoyweg 20
1509BR
ZAANDAM
tel. 075-6167198

Het bekerduel tegen vierde klasser Zaandijk heeft ZOB vrij simpel met 1-4 gewonnen. Toch was de tegenstand van de tegenstander beter dan verwacht, en werd het voor het publiek best een aantrekkelijke wedstrijd om te zien. De drie klassen lager spelende thuisclub was echt niet van plan om met het hele elftal in de verdediging te staan, en kwam er daat waar het mogelijk was gevaarlijk uit. Doelman Tim v Vuuren moest in de eerste helft languit naar de hoek om een lage schuiver van de Zaandijk spits te stoppen. ZOB was duidelijk de betere ploeg, alleen creëerde de ploeg niet echt veel kansen in de eerste helft. Te vaak gebeurde het dat na goed combinatiespel door de verdediging van Zaandijk de eindpass te vaak niet aan kwam.

Vlak voor de rust komt ZOB volkomen verdiend op een 0-1 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Jasper v d Kroon kan Stefan van Wonderen de 0-1 binnenschieten. In de tweede helft komt ZOB al snel op 0-2 en is de wedstrijd eigenlijk beslist. Aan de rechterkant combineren Nigel Schaasberg en Marko Pals door de verdediging van Zaandijk, spelen Dave Ninteman vrij voor de doelman die beheerst de 0-2 scoort. Zaandijk probeert het wel, maar kan niet echt grote kansen creëren. Na een vreemd incident in het strafschopgebied van ZOB, waar doelman Tim v Duuren een terugspeelbal in zijn handen neemt omdat er een ZOB speler geblesseerd op de grond lag. De scheidsrechter had dit echter niet opgemerkt en gaf een vrije trap aan Zaandijk op 10 meter van het doel. Het buitenkansje werd echter hoog over het doel geschoten.

Uit een snelle aanval zet Raphaelleo Baal de bal voor op spits Kid Ronday die met een fraaie volley de 0-3 scoort. In de slotfase scoort Zaandijk nog tegen na een goed uitgespeelde aanval. Het slotakkoord is echter voor ZOB, uit een corner van Colin Coenderman kopt Marko Pals de bal fraai in, de bal wordt goed gestopt door de doelman van Zaandijk,  deze stompt echter de bal op het hoofd van Dave Ninteman die simpel de 1-4 binnen kan koppen. Een verwachtte en ook terechte overwinning voor ZOB, dat in de volgende ronde moet spelen op dinsdagavond 22 november uit tegen Benschop dat uitkomt in de 2e klasse B zaterdag. Deze ploeg overleefde een sterke poule en wint na strafschoppen van Woudenberg die ongeslagen bovenaan staan in de tweede klasse. Deze ploeg mag zeker niet onderschat worden door de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar en hun ploeg. Het is alleen wel jammer dat ZOB opnieuw een uitwedstrijd heeft geloot, van de 5 gespeelde bekerwedstrijden heeft ZOB er dan maar liefst 4 uitgespeeld, een opmerkelijk feit bij de KNVB.