ZOB toont veerkracht en karakter en komt terug van een 0-3 achterstand en speelt met 3-3 gelijk tegen VIOS W

3 - 3

VIOS-W 1 (zon)

16'
Kai Botman (schot)
61'
... (schot)
67'
... (afstandschot)
Kid Ronday (kopbal)
71'
89'
90'
Boris v Berg
91'
Aik Ligthart
Daan Duif
91'
Finn Beemsterboer
Florian v d Berg
91'
Joey Ooievaar
Miles Vork
91'
Jordy Negic
Luuk Borst
91'
Kai Botman
Nick Schipper
93'

tel. 0299-430569

In de strijd om de onderste plaatsen heeft ZOB niet kunnen winnen van concurrent Vios W uit Warmenhuizen. Het zag er lange tijd naar uit dat ZOB een vrij kansloze 0-3 nederlaag ging lijden. De ploeg toonde echter veerkracht en karakter, en haalde er in de uiterste slotfase een zwaar bevochten gelijkspel uit. Grote man bij ZOB was Colin Coenderman die als invaller twee keer scoorde.

De ploeg uit Warmenhuizen stond in de competitie twee punten boven ZOB, het belang van de wedstrijd was voor beide ploegen dus duidelijk, zien weg te komen bij de onderste plaatsen. Beide ploegen hebben dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen dus er stond nogal wat druk op de wedstrijd. Het eerste gevaar komt van ZOB, een afstandsschot van Dennis Pals wordt door de Vios doelman onschadelijk gemaakt. Vios begint wat beter aan de wedstrijd, en heeft een licht overwicht. Bij ZOB is de ploeg nog duidelijk op zoek naar vertrouwen, en wordt er weer veel onnodig balverlies geleden. In de 16e minuut komt Vios W dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Een snelle aanval over de rechterkant waar vandaan de bal laag wordt voorgetrokken en door de inkomende spits binnen gewerkt wordt. Niet veel later is er balverlies in de verdediging van ZOB, in vrije positie wordt de bal over het doel van ZOB geschoten.

ZOB is duidelijk zoekende naar de vorm, en speelt met weinig zelftrouwen. De ploeg kan geen echte grote kansen creëren, en de gasten uit Warmenhuizen spelen met meer dreiging richting het ZOB doel. Ook in de tweede helft is het eerste gevaar weer voor het ZOB doel, een vrije kopkans gaat maar net naast het doel. Niet veel later wordt en voorzet van Jerrold v d Eeckhout door de doelman van Vios losgelaten, maar de aanvallers van ZOB weten niet te profiteren. Een corner van ZOB levert meteen gevaar op aan de andere kant, uit de snelle counter wordt de bal in kansrijke positie maar net gemist door de spits. Tussen de 60e en 70e minuut lijkt Vios W de wedstrijd te beslissen door twee keer te scoren. In de 61e minuut wordt er niet goed ingegrepen in de verdediging van ZOB, de spits komt vrij voor doelman Tim v Duuren en kan simpel de 0-2 scoren.

In de 67e minuut scoort Vios W vanaf de linkerkant met een fraai afstandsschot achter de kansloze Tim v Duuren en lijkt de wedstrijd beslist. Niet veel later krijgt ZOB de eerste grote kans in de wedstrijd en het is meteen raak. Een voorzet op maat van Genairo Promes wordt fraai binnengekopt door spits Kid Ronday. In de hectische slotfase redt keeper Tim v Duuren fraai op een inzet van de spits van Vios W, niet veel later weet de doelman van Vios een bal weg te stompen, de rebound is voor de net ingevallen Raphaelleo Baal maar zijn inzet gaat maar net over. In de eindfase van de wedstrijd komt ZOB sterk terug door de invallers Nigel Schaasberg en Colin Coenderman. In de 89e minuut wordt een voorzet op maat  van Nigel Schaasberg door de inkomende Colin Coenderman fraai achter de Vios W doelman gewerkt.

In blessuretijd onderschept Colin Coenderman in de verdediging bij Vios W de bal en schiet hard en hoog de gelijkmaker binnen. Vios W is duidelijk van slag, en ver in blessuretijd gaat Colin Coenderman alleen op de doelman af, deze weet met een uiterste inspanning de inzet van Colin met de voet tot corner te verwerken. Een zeer hectische eindfase waarin ZOB karakter toont en een kansloos lijkende 0-3 achterstand toch weet om te buigen naar een 3-3 gelijkspel. Grote man bij ZOB was natuurlijk Colin Coenderman die werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de koemarkt in Purmerend. Komende zaterdag is ZOB vrij, en speelt het donderdagavond een oefenwedstrijd thuis tegen SC Buitenveldert. De ploeg kan vertrouwen halen uit het laatste gedeelte van de wedstrijd, en de trainers Schakel en Nectar kunnen de oefenwedstrijd gebruiken om tot de juiste formatie te komen.